Lovitură pe piaţa de electrocasnice şi electronice din România. Decizia UE care aduce schimbări majore

Lovitură pe piaţa de electrocasnice şi electronice din România. Decizia UE care aduce schimbări majore

Legislaţia UE impune afişarea de noi etichete energetice pentru electronice şi electrocasnice pentru produsele aflate pe piaţa europeană. Odată cu această schimbare, vor dispărea clasele de eficienţă A+, A++ şi A+++.

UE cere noi etichete energetice pentru electronice şi electrocasnice. Care este noua scară de măsurareAlte ArticoleDacia oferă autonomie de peste 1.000 de kilometri pentru toată …Florin Cîţu aruncă bomba: Companiile cu pierderi mari vor …Sorin Cîmpeanu anunţă în ce situaţie se revine complet la …

Noua scară de măsurare va începe de la G în cazul electronicelor şi electrocasnicelor mai puţin eficiente energetic şi se va opri la A, pentru aparatele cele mai eficiente. În aceste condiţii, noile criterii vor fi mai stricte. Astfel, clasa A+++ va deveni, odată cu noua etichetare, cel mai probabil, clasa C. De asemenea, ce avem în prezent în clasele A, A+ şi A++ le-am putea găsi în viitor încadrate în clasele E, F şi chiar G, notează Gadget.ro.

Citeşte şi: Asigurarea RCA s-ar putea scumpi cu până la 12%. Vești proaste pentru șoferi

Noua etichetă energetică va conţine în premieră şi un cod QR, unul care va oferi informaţii detaliate despre produsul respectiv, informaţii de la Registrul European de Produse pentru Etichetare Energetică).

La ce ajută clasa energetică la electrocasnice şi electronice?

Potrivit specialiştilor, cu cât un dispozitiv este încadrat energetic la o literă mai apropiată de A, cu atât respectivul produs consumă mai puţin. Diferenţele între clase vor fi mai mari, astfel că vor exista şi cazuri cu diferenţe de 15 – 20% între o singură clasă.

 

Citeşte şi: Cursul euro/leu nu va trece de 5 lei în următoarele 12 luni. Analiza CFA România mai indică un deficit bugetar de 7,4% din PIB

 

Sursa: RomaniaTV

loading...