Vaccinul Johnson&Johnson, eficient împotriva formelor grave ale coronavirusului. Serul anti-covid, autorizat de urgenţă în SUA

Vaccinul Johnson&Johnson, eficient împotriva formelor grave ale coronavirusului. Serul anti-covid, autorizat de urgenţă în SUA

Vaccinul Johnson&Johnson, eficient împotriva formelor grave ale coronavirusului. Confirmarea a venit din partea Agenţiei americane pentru medicamente (FDA) în documente făcute publice cu două zile înainte de o reuniune a comitetului său consultativ care va analiza autorizarea sa de urgenţă în SUA relatează AFP, potrivit Agerpres.

Vaccinul Johnson&Johnson, eficient împotriva formelor grave ale coronavirusuluiAlte ArticoleMonica Pop îl acuză pe ministrul Sănătăţii că vrea să-i …Profesorul Alexandru Rafila, despre al treilea val al pandemiei. …Epidemiologul Emilian Popovici dezvăluie după cât timp apar …

Citeşte şi A apărut vaccinul anti-covid sub formă de iaurt. Cât de eficient este

Eficacitatea vaccinului a fost de 85,9% împotriva formelor grave ale maladiei în SUA şi a fost de asemenea eficient împotriva formelor grave în proporţie de 81,7% în Africa de Sud şi 87,6% în Brazilia, unde există tulpini locale larg răspândite.

Agenţia americană a medicamentului a studiat independent rezultatele testelor clinice efectuate pe circa 40.000 de persoane în mai multe ţări.

„Analizele susţin un profil de securitate favorabil fără îngrijorări specifice de securitate identificate care ar putea împiedica emiterea unei autorizaţii pentru utilizare de urgenţă”, a scris agenţia. Această aprobare ar putea fi acordată încă de la sfârşitul acestei săptămâni în SUA.

Citeşte şi Persoanele care au fost infectate cu COVID ar putea face o singură doză de vaccin. Ce arată datele celui mai recent studiu!

În toate regiunile în care s-au efectuat testele clinice, eficacitatea vaccinului la 28 de zile după vaccinare a fost de 85,4% împotriva formelor severe ale maladiei.

În ceea ce priveşte formele moderate ale COVID-19, eficacitatea a fost de 66,1%. Aceste date le confirmă pe cele comunicate anterior de compania farmaceutică, notează AFP.

Johnson&Johnson şi-a asumat răspundere să transporte 100 de milioane de doze în SUA înainte de sfârşitul lunii iunie.

Acest vaccin este aşteptat în mod special întrucât prezintă două avantaje care nu sunt deloc de neglijat în materie de logistică: nu necesită decât o singură doză şi poate fi stocat la temperatura frigiderului, ceea ce va facilita considerabil distribuţia.

 

Sursa: RomaniaTV

loading...