SUA testează şi ar putea aproba de urgenţă vaccinul anti-Covid Johnson&Johnson, din care se face o singură doză

SUA testează şi ar putea aproba de urgenţă vaccinul anti-Covid Johnson&Johnson, din care se face o singură doză

SUA testează vaccinul Johnson&Johnson. Vaccinul din care se administrează o singură doză este supus verificărilor unui panel de oameni de ştiinţă vineri, iar dacă se va constata că beneficiile acestuia cântăresc mai mult decât riscurile, va fi aprobat în câteva zile, în procedură de urgenţă. Deşi decizia comitetului nu este echivalentă cu aprobarea propriu-zisă, FDA urmează de obicei recomandările acestuia, conform Bloomberg.

Agenţia americană pentru medicamente (FDA) a confirmat miercuri eficacitatea vaccinului într-o singură doză împotriva COVID-19 produs de Johnson&Johnson, în documente făcute publice cu două zile înainte de o reuniune a comitetului său consultativ care va analiza autorizarea sa de urgenţă în SUA.Alte ArticoleCovid-19: Grecia prelungeşte lockdown-ul până pe 8 martie: …Explozie în Golful Oman. O navă comercială a luat foc: „”E …Spania va administra o singură doză de vaccin persoanelor sub …

Eficacitatea vaccinului a fost de 85,9% împotriva formelor grave ale maladiei în SUA şi a fost de asemenea eficient împotriva formelor grave în proporţie de 81,7% în Africa de Sud şi 87,6% în Brazilia, unde există tulpini locale larg răspândite.

FDA a studiat independent rezultatele testelor clinice efectuate pe circa 40.000 de persoane în mai multe ţări.

SUA testează vaccinul Johnson&Johnson şi ar putea primi 100 de milioane de doze

„Analizele susţin un profil de securitate favorabil fără îngrijorări specifice de securitate identificate care ar putea împiedica emiterea unei autorizaţii pentru utilizare de urgenţă”, a scris agenţia. Această aprobare ar putea fi acordată încă de la sfârşitul acestei săptămâni în SUA.

În toate regiunile în care s-au efectuat testele clinice, eficacitatea vaccinului la 28 de zile după vaccinare a fost de 85,4% împotriva formelor severe ale maladiei.

În ceea ce priveşte formele moderate ale COVID-19, eficacitatea a fost de 66,1%.

Aceste date le confirmă pe cele comunicate anterior de compania farmaceutică, notează AFP.

Johnson&Johnson s-a angajat să transporte 100 de milioane de doze în SUA înainte de sfârşitul lunii iunie.

Acest vaccin este aşteptat în mod special întrucât prezintă două avantaje care nu sunt deloc de neglijat în materie de logistică: nu necesită decât o singură doză şi poate fi stocat la temperatura frigiderului, ceea ce va facilita considerabil distribuţia.

Citeşte şi: Liderii UE pledează pentru restricţii dure şi accelerarea vaccinării. Ursula von der Leyen: „Vrem să vaccinăm 70% din populaţia Europei până la sfârşitul verii”

 

Sursa: RomaniaTV