Tragediile zilei pe șosele, vieți frânte prea devreme. Un copil de 3 ani și o fetiță de 12 ani s-au stins în două accidente cumplite

Tragediile zilei pe șosele, vieți frânte prea devreme. Un copil de 3 ani și o fetiță de 12 ani s-au stins în două accidente cumplite

Vieţi frânte prea devreme. Un copil de trei ani a murit aseară într-un accident groaznic, pe autostrada Arad – Timişoara. Nu era in scaunul special obligatoriu pentru a fi protejat. Ceilalţi pasageri abia au reuşit să se salveze din maşina în flăcări. Iar în Dâmboviţa, o copilă de 12 ani s-a stins sub ochii părinţilor, chiar pe trecerea de pietoni. Vă avertizăm că urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional.Martor: ”Când am ajuns aproape de locul unde a fost impactul, Audi acela care a fost roșu era acoperit de la motor până la parbriz de flăcări”.

Micuţul de trei ani a fost aruncat prin parbriz în urma impactului, iar un bărbat a fost găsit fără suflare lângă maşină.Ceilalţi pasageri, doi copii şi trei adulţi au reuşit să se salveze la timp din torţa pe patru roţi.Totul s-a întâmplat în doar câteva secunde. După ce a lovit parapetul, autoturismul condus de un bărbat fără permis s-a oprit în mijlocul drumului. Din spate venea însă cu viteză o altă maşină.Pe autostrada blocată s-au format cozi de câţiva kilometri iar circulaţia a fost reluată abia după două ore.

Câteva ore mai târziu, în celălalt capăt al ţării, o copilă a fost spulberată pe trecerea de pietoni de un TIR, sub ochii tatălui, chiar lângă sediul poliţiei. Bărbatul a fost rănit, dar a scăpat cu viaţă.Mătușa fetei: ”S-a dus o viața de om, un copil, un suflet. 12 ani avea, avea viitorul în față”.Îndurerată, mătuşa copilei povesteşte cum s-a întâmplat tragedia.Mătușa fetei: ”A oprit la trecere sora mea cu mașina, TIR-ul venea din față și în momentul în care a oprit, tirul n-a oprit, copilul a fugit și l-a prins sub tir”.

Fata se grăbea să ajungă la şcoală. Doar câţiva metri o mai despărţeau de poarta care abia se închisese în urma elevilor.Poliţiştii încearcă acum să afle de ce şoferul polonez nu a oprit la timp.La o sută de kilometri distanţă, în Giurgiu, autorităţile au activat planul roşu de intervenţie. Doi oameni au murit şi opt au fost răniţi după ce un autoturism s-a izbit frontal de o autoutilitară a Companiei de Drumuri.A fost nevoie de 12 ambulanţe şi un elicopter SMURD pentru salvarea victimelor.Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală.

Sursa: Observator