Celebrele canale din Veneţia au rămas fără apă. Gondolele stau în noroi VIDEO

Celebrele canale din Veneţia au rămas fără apă. Gondolele stau în noroi VIDEO

Un peisaj cu totul neaşteptat a fost surprins pe celebrele canale din Veneţia. Din cauza mareei neobişnuit de joase, multe dintre canalele oraşului italian au rămas fără apă, transmite BBC.

În aceste condiţii, multe gondole au rămas în noroi, pe fundul canalelor secate.Alte ArticoleDescoperire traumatizantă pentru o fetiță de doar 11 ani. …Cehia e țara cu cea mai mare rată de contaminare cu COVID din …Vaccinul anti-Covid Johnson & Johnson ar putea fi aprobat …

Citeşte şi: Descoperire traumatizantă pentru o fetiță de doar 11 ani. Și-a găsit ambii părinți morți în cameră din cauza COVID

Aceste imagini neobişnuite sunt într-un contrast puternic cu cele din ianuarie. Atunci, Veneţia a fost a fost inundată de o maree de aproape un metru și jumătate, după ce sistemul de protecţie MOSE, inaugurat acum două luni, nu a fost activat.

În decembrie, şuvoaiele au invadat celebra Piaţă San Marco, unde numeroase magazine au fost distruse.

De asemenea, în noiembrie 2019, Veneţia s-a confruntat cu cele mai grave inundaţii în ultimii 50 de ani. Nivelul apei a ajuns atunci la 187 de centimetri.

Apa din aproape toate canalele s-a revărsat, iar basilica San Marco a fost inundată a şasea oară în 1.200 de ani. La acea vreme, primarul Veneţiei, Luigi Brugnaro, a pus inundaţiile pe seama schimbărilor climatice.

Citeşte şi: Cehia e țara cu cea mai mare rată de contaminare cu COVID din lume. De luni intră în CARANTINĂ

 

Sursa: RomaniaTV