SONDAJ CURS. PSD, în creştere faţă de scorul obţinut la parlamentare. PNL stagnează

SONDAJ CURS. PSD, în creştere faţă de scorul obţinut la parlamentare. PNL stagnează

SONDAJ CURS. Oamenii care au participat la cercetarea sociologică au fost întrebaţi cu ce partid ar vota dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, notează Antena3.

SONDAJ CURS. Clasamentul partidelorAlte ArticoleClotilde Armand vrea să-l lase pe Emil Constantinescu şomer. …Traian Băsescu: „Ne-am grăbit cu redeschiderea şcolilor. …Gabriela Firea dinamitează Guvernul Cîţu. „Şomajul …

Dintre respondenţi, doar 67% din cei care intenţionează să voteze au exprimat o opţiune, iar clasamentul partidelor arată astfel:

PSD – 34%

PNL – 25%

USR-PLUS – 16%

AUR – 9%

UDMR – 4%

PPU-SL – 3%

PMP – 3%

PRO România – 2%

Altul – 4%.

La alegerile parlamentare din decembrie 2020, rezultatele finale arată astfel:

PSD – 28,9%

PNL – 25%

USR-PLUS – 15%

AUR – 9%.

Citeşte şi: Clotilde Armand vrea să-l lase pe Emil Constantinescu şomer. A pus ochii pe clădirea în care funcţionează Institutul Levantului, condus de fostul preşedinte

SONDAJ CURS. Politicienii în care românii au încredere. George Simion (AUR), la acelaşi nivel de încredere cu Ludovic Orban

În cadrul aceluiaşi sondaj, repondenţii au fost întrebaţi câtă încredere au în politicienii din România, iar clasamentul arată clar că încrederea se află la un nivel extrem de scăzut.

Doar 37% dintre respondenţi au multă sau foarte multă încredere în Klaus Iohannis, în timp ce 63% au puţină sau foarte puţină încredere în el.

Sondajul Centrului de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a fost realizat la nivel naţional în perioada 22-26 februarie 2021, participând 1.100 de respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste.

Potrivit CURS, marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion este de +/-3% la un nivel de încredere de 95%.

Citeşte şi: Emanuel Ungureanu, scandal de proporţii cu Rareş Bogdan. „Au furat de au rupt. Le-am închis robinetul cu bani”. Reacţia europarlamentarului PNL

De asemenea, o anchetă sociologică desfăşurată în perioada 18-23 ianuarie, în Bucureşti, arată că Ludovic Orban, preşedintele PNL şi fost prim ministru, a scăzut la capitolul „încredere”, astfel că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, este acum la doar un punct procentual în urma sa.

Cifrele îl plasează în fruntea clasamentului, urmat de Nicuşor Dan, primarul Capitalei, şi Gabriela firea, fostul edil al Bucureştiului. Premierul Florin Cîţu se află doar pe locul al şaselea în top, în timp ce liderul partidului AUR, George Simion, se bucură de încrederea a 18% dintre repondenţi, aproape dublu faţă de scorul cu care partidul său a intrat în parlament.

Citeşte şi: SONDAJ CURS: Marcel Ciolacu, la un procent de Ludovic Orban în încrederea populaţiei

Sursa: RomaniaTV