Percheziţii la Opera din Iaşi. Beatrice Rancea a fost dusă la audieri

Percheziţii la Opera din Iaşi. Beatrice Rancea a fost dusă la audieri

Percheziţii la Opera din Iaşi. Procurorii și jandarmii au descins luni dimineață la sediul Operei Naționale Române Iași. Aceștia au căutat documente, apoi i-au luat pe unii angajați, apropiați ai managerului Beatrice Rancea, și au mers împreună la locuințele acestora pentru noi percheziții.

Percheziţii la Opera din IaşiAlte ArticoleDinamităm dosarul „Băneasa”! Dezvăluiri cu documente …Liviu Dragnea ar putea scăpa de dosarul Tel Drum. Decizia care …Medic ginecolog judecat pentru tâlhărie. Mai multe paciente …

Citeşte şi Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov într-un dosar de evaziune fiscală, ce vizează domeniul construcțiilor. Este vizat şi Serviciul de autorizări din Primăria Generală

Procurorii DIICOT au căutat documente, apoi i-au luat pe unii angajați, apropiați ai managerului Beatrice Rancea, și au mers împreună la locuințele acestora. Surse din cadrul ONRI au declarat că în acest moment sunt duși la audieri Alighieri Iatac și managerul Beatrice Rancea, potrivit Ziarul de Iaşi. 

Reamintim că în ultimii ani au fost făcute mai multe plângeri cu privire la managementul de la Operă.Beatrice Rancea, dată în judecată de Opera Naţională Bucureşti

Citeşte şi Percheziţii la Spitalul Fundeni din Bucureşti într-un dosar de fraudă cu medicamente

Beatrice Rancea a fost dată în judecată de Opera Naţională Bucureşti, care susţine că balerina le-ar datora 10.000 de euro. Recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 București au decis să-și decline competența de soluționare a procesului.

„Instanța admite excepția necompetenței materiale. Declină competența de soluționare a cauzei în favoarea Tribunalului București. Fără cale de atac”, au afirmat judecătorii bucureșteni, potrivit Bzi.ro.

Reprezentanții ONB au dat-o în judecată pe Beatrice Rancea în urmă cu câteva luni. Prin cererea înregistrată pe rolul instanței, Opera Națională Română București a solicitat obligarea balerinei Beatrice Rancea la plata sumei de 45.344 de lei, a dobânzii legale începând cu data formulării acțiunii și până la restituirea efectivă a sumei și a cheltuielilor de judecată.

„Sunt îndeplinite condițiile privind răspunderea contractuală, pârâta putând preîntâmpina producerea prejudiciului instituției pe care o conduce. În urma verificării efectuate de Curtea de Conturi, s-a statuat că au fost încălcate dispozițiile legale și obligațiile contractului de management din 4 august 2016”, au precizat reprezentanții ONB în fața instanței.

Pretențiile ONB vizează angajarea răspunderii contractuale a lui Beatrice Rancea, pentru nerespectarea obligațiilor asumate prin contractul de management din 4 iulie 2016, pentru asigurarea conducerii interimare a Operei Naționale București, având ca obiect asigurarea bunei organizări, gestionări și conduceri a activității instituției.

Sursa: RomaniaTV