Valeriu Gheorghiţă vrea centru de tip drive-thru pentru a treia etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID

Valeriu Gheorghiţă vrea centru de tip drive-thru pentru a treia etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat că în a treia etapă de vaccinare, care ar urma să înceapă în aprilie 2021, este luată în calcul înfiinţarea în marile oraşe a unor centre de vaccinare de tip drive thru, însă precizează că prioritatea o constituie punerea în funcţiune a unor centre mobile de vaccinare, unde să poată fi imunizate persoanele din mediul rural care nu au acces la centre fixe.

Citeşte şi: Cât timp oferă imunitate vaccinurile anti-COVID-19? Explicaţia medicului Valeriu GheorghiţăAlte ArticoleCât timp oferă imunitate vaccinurile anti-COVID-19? Explicaţia …Valeriu Gheorghiță: Scade vârsta persoanelor care au avut …Bilanţ coronavirus 2 martie 2021. Aproape 4000 de cazuri noi, …

„Pentru toată campania de vaccinare sunt prevăzute 750 de centre de vaccinare, toate aceste centre cumulând peste 1.760 de cabinete. Mai spuneam cu alte ocazii, vor putea fi asigurate peste 100.000 de persoane care ar putea fi vaccinate zilnic în toate aceste cabinete de vaccinare. Centrele de tip drive thru (…) sunt prevăzute pentru etapa a treia. În perioada următoare vom identifica locaţiile potrivite şi, eventual, oraşele în care vom lua în calcul înfiinţarea unui astfel de centru de tip ‘drive thru’, pe de o parte, pe de altă parte, prioritatea noastră imediată este legată de operaţionalizarea centrelor mobile de vaccinare care să asigure vaccinarea celor din mediul rural, a persoanelor care nu au acces la un centru de vaccinare fix. (…) Aceste centre vor putea fi activate în momentul în care avem o confirmare a calendarului de livrare a dozelor şi vom avea un număr suficient de doze care să ne permită dechiderea tuturor centrelor şi din acest motiv reamintesc utilitatea listei de aşteptare, pentru că în momentul în care un centru va fi activat persoanele respective vor fi notificate şi vor fi programate”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Valeriu Gheorghiţă a precizat că riscul de irosire a dozelor ar creşte în cazul în care acestea ar fi distribuite medicilor de familie, însă a subliniat că autorităţile iau în calcul folosirea în comun a cabinetelor medicilor de familie din mediul rural unde echipe mobile pot fi trimise, iar locuitorii pot fi vaccinaţi cu sprijinul medicilor de familie.

Citeşte şi: Valeriu Gheorghiţă a cerut ridicarea pragului de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca: Avem în vedere și eliminarea completă a pragului de vârstă

 

Sursa: RomaniaTV