Grecia traversează cea mai dură perioadă a pandemiei. Autorităţile de la Atena anunţă noi restricţii

Grecia traversează cea mai dură perioadă a pandemiei. Autorităţile de la Atena anunţă noi restricţii

Grecia, aflată în lockdown de la 7 noiembrie, a înregistrat miercuri cea mai mare rată zilnică de infectări, cu peste 2.700 de cazuri noi, a declarat presei ministrul sănătăţii, Vassilis Kikilias. ‘Traversăm partea cea mai dură a acestei pandemii‘, a avertizat el, subliniind că spitalele publice din Atena sunt supuse unei ‘presiuni insuportabile’ de săptămâni. ‘În ritmul în care vin noile spitalizări, sistemul de sănătate îşi depăşeşte limitele de infrastructură şi personal‘, a afirmat el, insistând pe ‘creşterea importantă’ a contagierilor cu varianta britanică a coronavirusului, potrivit trtworld.com.

În consecinţă, un spital militar şi două spitale private din Atena vor prelua pacienţi non-COVID pentru a elibera sute de paturi în spitaluri publice, unde să fie primiţi bolnavi infectaţi cu SARS-CoV-2.Alte ArticoleOMS, AVERTISMENT către toate aeroporturile: Nu trebuie condiţionată …Prima ţară din lume care atinge imunitatea colectivă. Preşedintele …Marea Britanie, la al treilea lockdown. Guvernul continuă să …

Lockdown-ul, prelungit deja de mai multe ori şi care urma să se încheie la 8 martie, va fi extins până la 16 martie şi va fi însoţit de măsuri mai stricte începând de joi. Locuitorii nu vor mai putea ieşi din perimetrul municipalităţii lor nici măcar pentru a face cumpărături sau exerciţiu fizic.

Citeşte şi Condiţia impusă de Grecia pentru sezonul estival: pașaport de vaccinare sau test PCR negativ

Aceste ‘măsuri vizează să reducă mobilitatea (…) rămânem la noi, în cartierele noastre’, a afirmat viceministrul protecţiei civile, Nikos Hardalias, în acelaşi briefing de presă, susţinut la Atena.

Miercuri au fost anunţate încă 40 de decese asociate COVID-19, bilanţul ajungând la aproape 6.600 într-o ţară cu 11 milioane de locuitori.

De la debutul pandemiei, aproape 200.000 de persoane au fost infectate în Grecia, iar în prezent peste 430 sunt spitalizate la terapie intensivă.

Mai mult de 950.000 de persoane au fost vaccinate până acum.

Citeşte şi Turism pe bază de vaccin. Spania şi Grecia insistă pentru emiterea de certificate de vaccinare, Israelul introduce deja „paşapoartele verzi”

În altă ordine de iedei, Grecia se pregătește de sezonul estival, dar anunţă că vor exista restricții pentru turiști. Ministrul Turismului din Grecia, Harry Theoharis, a explicat că în această vară se va putea merge în vacanță doar cu certificat de vaccinare sau test PCR negativ.

Sursa: RomaniaTV