OMS, AVERTISMENT către toate aeroporturile: Nu trebuie condiţionată libertatea de călătorie în străinătate de către certificatul de vaccinare antiCOVID

OMS, AVERTISMENT către toate aeroporturile: Nu trebuie condiţionată libertatea de călătorie în străinătate de către certificatul de vaccinare antiCOVID

OMS, AVERTISMENT către toate aeroporturile. Specialiștii din cadrul Organizaţiei atrag atenţia că imunizarea anti-COVID-19 nu poate fi o cerinţă pentru a călători, având în vedere că încă nu se cunosc efectele asupra reducerii răspândirii contagierilor, perioada de imunitate pe care o conferă sau dacă protejează împotriva formelor uşoare ale bolii.

OMS, AVERTISMENT către toate aeroporturile: Nu trebuie condiţionată libertatea de călătorie în străinătate de către certificatul de vaccinare antiCOVIDAlte ArticolePrima ţară din lume care atinge imunitatea colectivă. Preşedintele …Marea Britanie, la al treilea lockdown. Guvernul continuă să …Slovacia va impune de miercuri interdicţie de circulaţie pe …

Totodată, „a acorda prioritate acestor călători ar putea avea drept consecinţă administrarea neadecvată de doze categoriilor de risc ce pot contracta forme grave de COVID-19”, a precizat OMS.

Potrivit organizaţiei, utilizarea „certificatelor de imunitate” de către călătorii internaţionali (indiferent dacă s-au vaccinat sau dacă au anticorpi după ce au depăşit boala) nu este recomandabilă şi nici „nu este susţinută de evidenţe ştiinţifice”.

Cu toate acestea, OMS a subliniat faptul că persoanele de peste 60 de ani, cele cu boli cronice şi alte grupuri de risc trebuie să evite să călătorească în ţări cu o rată înaltă de COVID-19. Pe de altă parte, potrivit organizaţiei, călătorii internaţionali „nu trebuie consideraţi prin natura lor cazuri suspecte de COVID-19„.

În 2020, traficul pasagerilor internaţionali a scăzut cu 60 % faţă de anul 2019 (cu 2,7 miliarde mai puţin), fapt ce a provocat companiilor aeriene pierderi estimate la 371 miliarde de dolari.

Ministrul Sănătăţii a declarat că introducerea unui paşaport de vaccinare reprezintă o decizie care va fi luată la nivel european. Vlad Voiculescu a precizat că „vaccinurile ajută şi cred că acesta este motivul principal pentru care le promovăm”

Ministrul Sănătăţii a declarat că introducerea unui paşaport de vaccinare este o decizie care va fi luată la nivel european.

„Este o decizie care va fi luată la nivel european. Cred că vaccinurile ajută şi cred că acesta este motivul principal pentru care le promovăm. Dacă asta se va concretiza într-un paşaport de vaccinare sau într-o altă formă – evident, care să sublinieze ceea ce am spus, că vaccinurile ajută -, este o întrebare la care răspunsul va fi unul european”, a spus Voiculescu la Parlament, întrebat dacă va exista un paşaport de vaccinare.

Citeşte şi: PAȘAPORT VACCINARE COVID. Prima țară care lucrează la dezvoltarea unui pașaport digital 

Sursa: RomaniaTV