Un milion de persoane vaccinate împotriva coronavirusului în România. Pragul este atins miercuri

Un milion de persoane vaccinate împotriva coronavirusului în România. Pragul este atins miercuri

Un milion de persoane vaccinate împotriva coronavirusului în România. Autorităţile au anunţat că, miercuri, 3 martie, va fi atins pragul de un milion de persoane vaccinate împotriva coronavirusului în România.

Un milion de persoane vaccinate împotriva coronavirusului în RomâniaAlte ArticoleUn bărbat de 46 de ani din Tg.Jiu a făcut infarct la o zi după …Coronavirus. Tulpina din Brazilia reinfectează 60% din persoanele …Două sute de cazuri de infectare cu tulpina din Marea Britanie …

Citeşte şi Cât rezistă de fapt coronavirusul pe haine. Un specialist român atrage atenţia

Potrivit ultimelor date transmise de Comitetul de coordonare a vacinării, marţi erau vaccinate 983.997 persoane din întreaga ţară, în ultimele 24 de ore fiind vaccinate 38.158 persoane.

Campania de vaccinare a început în 27 decembrie cu personalul medical şi cel din centrele medico-sociale şi a continuat cu cea de-a doua etapă, care se derulează în present.

Etapa a doua se adresează persoanelor de peste 65 de ani, celor cu boli cronice, persoanlor dn centrele rezidenţiale, celor cu dizabilităţi, dar şi persoanelor din anumite sectoare considerate esenţiale.

”Ţinând cont de faptul că pentru etapa a doua avem aproximat un număr de 5-6 milioane de persoane eligibile, dacă aplicăm o intenţie de vaccinare de 60-70% vorbim de 3-4 milioane de persoane care ar putea să fie vaccinate. Pot să vă spun că pentru luna aprilie, foarte probabil, vom avea mai mult de 3 milioane de doze disponibile. În centrele de vaccinare vom avea locuri disponibile şi pentru persoanele din etapa a treia, aşa încât să avem o activitate cât se poate de fluentă şi continuă a ritmului de vaccinare tocmai pentru a creşte accesibilitatea persoanelor la vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi după amiază, într-o conferinţă de presă.

Gherghiţă a precizat că nu există în acest moment o dată clară la care va începe cea de-a treia etapă de vaccinare, cea destinată populaţiei generale, însă etapa a doua şi a treia se vor derula o perioadă în paralel.

În prezent, în România sunt folosite trei vaccinuri, singurele autorizate în Uniunea Europeană.

Citeşte şi Cât timp mai purtăm mască. Medic român celebru: Coronavirusul va fi la fel ca virusul gripal

Valeriu Gheorghiţă vrea centru de tip drive-thru pentru a treia etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat că în a treia etapă de vaccinare, care ar urma să înceapă în aprilie 2021, este luată în calcul înfiinţarea în marile oraşe a unor centre de vaccinare de tip drive thru, însă precizează că prioritatea o constituie punerea în funcţiune a unor centre mobile de vaccinare, unde să poată fi imunizate persoanele din mediul rural care nu au acces la centre fixe.

„Pentru toată campania de vaccinare sunt prevăzute 750 de centre de vaccinare, toate aceste centre cumulând peste 1.760 de cabinete. Mai spuneam cu alte ocazii, vor putea fi asigurate peste 100.000 de persoane care ar putea fi vaccinate zilnic în toate aceste cabinete de vaccinare. Centrele de tip drive thru (…) sunt prevăzute pentru etapa a treia.

În perioada următoare vom identifica locaţiile potrivite şi, eventual, oraşele în care vom lua în calcul înfiinţarea unui astfel de centru de tip ‘drive thru’, pe de o parte, pe de altă parte, prioritatea noastră imediată este legată de operaţionalizarea centrelor mobile de vaccinare care să asigure vaccinarea celor din mediul rural, a persoanelor care nu au acces la un centru de vaccinare fix. (…) Aceste centre vor putea fi activate în momentul în care avem o confirmare a calendarului de livrare a dozelor şi vom avea un număr suficient de doze care să ne permită dechiderea tuturor centrelor şi din acest motiv reamintesc utilitatea listei de aşteptare, pentru că în momentul în care un centru va fi activat persoanele respective vor fi notificate şi vor fi programate”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

 

Sursa: RomaniaTV

loading...