Pandemia a schimbat obiceiurile culinare ale românilor

Pandemia a schimbat obiceiurile culinare ale românilor

Unele obiceiuri nu se schimbă niciodată. Aproape toţi românii consumă carne săptămânal, iar jumătate dintre ei chiar zilnic. În pandemie însă, cum veniturile multor români au fost afectate, şi bugetul alocat e mai mic. Nu sunt deloc puţini însă nici cei care au decis să înlocuiască preparatele din carne cu produse vegetale.9 din 10 români cumpără carne cel puțin o dată pe săptămână. Pe primele locuri în topul preferințelor se numără carnea de pui, porc iar mai apoi vită. În anul pandemiei, pe măsură ce veniturile au fost diminuate și coșul de cumpărături s-a micșorat. Iar acum oamenii se îndreaptă spre preparate din carne mai ieftine, cum este spre exemplu, parizerul. Nu sunt puţini nici cei care susţin că au redus consumul de carne în ultimul an. Vorbim despre aproximativ 40 la sută dintre consumatori.Interesant este faptul tinerii de până în 24 de ani sunt cei care consumă, într-o cantitate mai mare, mezeluri vegetale sau înlocuitori din carne.

Sursa: Observator