Sorin Grindeanu: Bugetul pe 2021 este vulnerabil la CCR din cauza unei gafe uriaşe facute de PNL şi USR

Sorin Grindeanu: Bugetul pe 2021 este vulnerabil la CCR din cauza unei gafe uriaşe facute de PNL şi USR

Sorin Grindeanu anunţă că adoptarea bugetului pe 2021 s-a făcut cu încălcarea Constituţiei. „Principala lor grijă la bugetul de 2021 a fost cum să-și împartă între ei banii pe criterii legate strict de algoritmul politic – nu cum să servească interesele românilor. Însă chiar acest blestemat algoritm politic i-a făcut să nu vadă o ilegalitate cât casa, care face bugetul țării vulnerabil, în situația de a putea fi atacat la CCR!

Au înființat ministere noi prin ordonanță de urgență, dar nu au dat și Hotărârile de Guvern prin care se reorganizau instituțiile, asta fiindcă au prelungit cearta pe sinecurile bine plătite din bani publici. PNL și USR s-au bătut ca șacalii cum să împartă Economia și Energia, până după momentul în care bugetul a ajuns în Parlament și a fost votat. Așa s-a ajuns la un fapt unic în istoria țării și a bugetului de stat: există simultan ministere desființate care primesc bani din buget și ministere neînființate care obțin finanțare bugetară! O aberație legislativă cum numai actuala Coaliție a haosului este în stare să producă!Alte ArticoleAlexandru Rafila: România a avut o performanță medie în ceea …Diana Şoşoacă, mesaj pentru români: „Ieşiţi în stradă …Aurelian Bădulescu îl acuză direct pe Nicuşor Dan că primeşte …

Rezultatul este că bugetul pe 2021 are vicii de neconstituționalitate! Așa se întâmplă când bugetul țării ajunge masa pe care ei își duc #lupta pentru ciolan!”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

Principala lor grijă la bugetul de 2021 a fost cum să-și împartă între ei banii pe criterii legate strict de algoritmul…

Posted by Sorin Grindeanu on Friday, March 5, 2021

Sorin Grindeanu: După dezbaterile pe buget, vom face o moţiune simplă împotriva ministrului Economiei Claudiu Năsui

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a anunţat că partidul din care face parte va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Economiei Cladiu Năsui, în Parlament, după dezbaterile din Legislativ pe bugetul pentru 2021.

„Tot în Biroul Politic Naţional al PSD am decis să depunem moţiune simplă împotriva ministrului Economiei Claudiu Năsui pentru bătaia de joc la adresa antreprenorului român. În loc să îi ajute el nu face decât să blocheze un program de finanţare de 500 milioane euro. Deci după dezbaterile pe buget, vom face o moţiune simplă împotriva ministrului Economiei Claudiu Năsui”, a afirmat Sorin Grindeanu, într-o conferinţă de presă luni la sediul PSD.

Marcel Ciolacu: „PSD va sta alături de BNS împotriva acestui regim. Acest buget al umilinţei naţionale a fost votat fără ca vocea românilor să fie ascultată”

Ministrul Economiei Claudiu Năsui a anunţat că a depus plângere penală in rem la DNA legată de suspiciuni de corupţie cu privire la înscrierile în platforma de granturi acordate înreprinderilor mici şi mijlocii. El face această precizare în replică la anunţul PSD privind iniţierea unei moţiuni împotriva sa.

Preşedintele social-democraţilor Marcel Ciolacu a anunţat miercurea trecută că PSD va depune moţiune împotriva ministrului Economiei Claudiu Năsui acuzându-l pe acesta că „a avut cont de administrator şi a putut să intervină” în procedura de alocare a ajutoarelor financiare din fonduri europene pentru întreprinderile mici şi mijlocii.

Sursa: RomaniaTV