Țara care va oferi gratis teste coronavirus pentru întreaga populație

Țara care va oferi gratis teste coronavirus pentru întreaga populație

Țara care va oferi gratis teste coronavirus pentru întreaga populație

Decizia a fost luată de autorități pentru a grăbi ieșirea țării din restricțiile COVID-19. Conform propunerilor, fiecărei persoane i s-ar oferi cinci kituri de auto-test pe lună, de îndată ce vor fi disponibile, a spus guvernul, în timp ce toate testele din farmacii și centrele de testare vor fi şi acestea gratuite.Alte ArticoleSituaţie miraculoasă. Un motociclist declarat decedat şi-a …Alertă la bordul unui avion. Un individ a fost la un pas să …Papa Francisc îşi începe vizita istorică în Irak: „Dragi …

Decizia finală legată de această propunere va apărea pe 12 martie, iar planul urmează să intre în vigoare începând cu 15 martie. Lucrătorii transfrontalieri vor putea să se testeze tot gratis.

„Pentru a întrerupe în mod specific lanțurile de infecție, trebuie să fie posibil să se identifice rapid cine poartă virusul. Testarea este, prin urmare, o componentă centrală a controlului pandemiei”, a anunţat Guvernul.

Elveția a început să redeschidă magazinele, muzeele, bibliotecile și să reia activitățile sportive și culturale pentru tineri în această săptămână. Școlile și multe teleschiuri sunt deschise, dar restaurantele și locurile culturale rămân închise.

Următoarea relaxare a restricțiilor e planificată pentru data de 22 martie.

Până acum, 9.331 de persoane au murit de COVID-19 în Elveția și în vecinătatea Liechtenstein în timpul pandemiei, în timp ce 562.290 de cazuri au fost confirmate.

La nivel mondial, 116.427.789 de persoane au fost infectate cu COVID. Au murit 2.584.770 de oameni și s-au vindecat 92.030.921.

Locul în care oamenii vor primi bani în fiecare zi dacă intră în carantină. Anunţul făcut de autorităţi

Cehia vrea să introducă un bonus de carantină pentru persoanele care se vor supune măsurilor destinate combaterii pandemiei de coronavirus, transmite DPA.

Oamenii care sunt în carantină din cauza virusului chinezesc vor primi un bonus de până la 370 de coroane (14 euro) pe zi, conform unui act normativ semnat vineri de preşedintele Cehiei, Milos Zeman.

Noul bonus va fi plătit celor cărora li s-a ordonat să intre în carantină timp de 14 zile şi se va adăuga concediului medical plătit pe caz de boală. Suma totală nu trebuie însă să depăşească 90% din câştigul mediu.

Obiectivul acestui bonus este acela de a-i motiva pe oameni să rămână în izolare şi să raporteze medicului contactele lor, pentru a ajuta la oprirea răspândirii coronavirusului. Potrivit autorităţilor cehe, multe persoane infectate nu au dezvăluit numele celor cu care au intrat în contact de teamă că vor provoca probleme financiare prietenilor sau rudelor.

Sursa: RomaniaTV