Carnagiu în Somalia, atentat cu maşină-capcană într-o zonă aglomerată

Carnagiu în Somalia, atentat cu maşină-capcană într-o zonă aglomerată

Carnagiu în Somalia. Cel puţin 25 de persoane au murit şi 30 au fost rănite vineri într-un atac sinucigaş cu maşină-capcană comis asupra unui restaurant din Mogadishu, capitala Somaliei, transmite EFE.

Atacul a lovit restaurantul Lul Yemeni, foarte popular, aflat în apropierea portului din oraş.Alte ArticoleMarea Britanie va amenda persoanele care vor să iasă din ţară …Țara care va oferi gratis teste coronavirus pentru întreaga …Situaţie miraculoasă. Un motociclist declarat decedat şi-a …

„În această noapte, o explozie uriaşă a afectat un restaurant din Mogadishu, capitala Somaliei, şi s-a soldat cu moartea a 25 de persoane”, a declarat pentru EFE un agent de poliţie somalez, Abshir Nur, aflat în apropierea zonei atentatului.

Ca urmare a exploziei puternice, „mai multe case s-au prăbuşit din cauza suflului”, a adăugat Nur, care a adăugat că a fost declanşată o operaţiune de salvare şi că numărul morţilor ar putea creşte.

Acelaşi restaurant a mai fost ţinta unui atac sinucigaş, în august 2020, cu acel prilej două persoane pierzându-şi viaţa şi una fiind rănită.

Gruparea jihadistă Al Shabaab a revendicat atacul.

Capitala somaleză este adesea ţinta atacurilor Al Shabaab, organizaţie islamică afiliată reţelei Al Qaida din 2012 şi care controlează zonele rurale din centrul şi sudul Somaliei.

Explozie în Somalia în timpul unei sărbători religioase. Mai mulţi oameni au fost UCIŞI

Un hotel din capitala Somaliei, ţinta unui atac islamist soldat cu victime

O maşină-capcană a explodat la intrarea în hotelul Afrik, în centrul capitalei Mogadishu, după care au urmat focuri de armă intense, potrivit unui reporter al DPA care se afla la faţa locului în momentul exploziei.

Numărul morţilor ar putea creşte, pe măsură ce forţele de securitate continuă să lupte împotriva militanţilor islamişti aflaţi în interiorul hotelului. Ofiţerul de poliţie Ali Hassan a declarat că există confuzie în interiorul şi în afara hotelului, în timp ce forţele de securitate fac eforturi pentru a pune capăt atacului.

Forţele au salvat mulţi oameni, inclusiv generali de armată, iar până la 30 de persoane au fost duse la spital.

Se crede că cel puţin cinci militanţi sunt implicaţi în atac, iar unii dintre ei s-au aruncat în aer în interiorul hotelului.

Hotelul este frecventat de politicieni, lideri comunitari, jurnalişti, membri ai societăţii civile, oficiali guvernamentali.

Miliţia teroristă sunnită al-Shabaab a revendicat atacul într-un scurt comunicat şi a declarat la postul său de radio Andalus că luptători ai săi se află în interiorul hotelului.

Al-Shabaab comite în mod repetat atacuri în Somalia. Fundamentaliştii luptă de ani pentru supremaţie în ţara săracă din Cornul Africii şi controlează părţi mari din sud şi centru.

 

Sursa: RomaniaTV