Reţetă mucenici recomandată de Chef Cătălin Scărlătescu. Ingredientul secret care le dă o savoare unică

Reţetă mucenici recomandată de Chef Cătălin Scărlătescu. Ingredientul secret care le dă o savoare unică

Reţetă mucenici recomandată de Chef Scărlătescu. Îndrăgitul chef îţi propune o reţetă de mucenici munteneşti, a căror preparare durează aproximativ 60 de minute, potrivit a1.ro. Mucenicii îi poţi cumpăra sau îi poţi prepara acasă.

Ingrediente pentru aluatAlte ArticoleReplici dure între Bianca Drăguşanu şi Claudia Pătrăşcanu: …EXCLUSIV. Cine este iubita secretă a lui Răzvan Simion. Daliana …Câştigător Survivor România 2021. S-au afişat cotele la …

500 de grame de făină

200 de mililitri de apă caldă

100 de mililitri de ulei

50 de grame de drojdie

zahăr vanilat

sare

Ingrediente pentru sirop

3 litri de apă

800 de grame nuci mărunțite

350 de grame de zahăr

coajă de lămâie

o linguriță de scorțișoară

zahăr vanilinat

esență de rom

sare

Reţetă mucenici Chef Cătălin Scărlătescu. Mod de preparare

Pune făina într-un vas mare şi fă o gaură în mijlocul acesteia, în care adaugă zahărul vanilat, sarea, uleiul, drojdia și apa. Amestecă bine toate ingredientele până rezultă o cocă. Lasă aluatul la dospit câteva minute în vasul acoperit.

Pe blatul de lucru, presară puţină făină, apoi întinde coca într-un strat foarte subţire. Modelează aluatul în formă de opturi mici, apoi pune-le la fiert.

Citeste si Calendar ortodox martie 2021. Sărbători religioase în martie 2021. Tradiţii şi superstiţii de Babe, Mucenici, Alexii, Buna Vestire

După ce au fiert, scurge bine mucenicii într-o strecurătoare, apoi bagă-i câteva minute la cuptor. Lasă-i peste noapte la uscat.

Pentru prepararea siropului, pune la fiert cei trei litri de apă. Când apa dă în clocot, adaugă zahărul, coaja de lămâie, scorțișoara, zahărul vanilinat, esența de rom și un praf de sare.

La final, pune mucenicii într-un vas şi presară nucă deasupra.

Amintirile cu mucenici ale lui Chef Scărlătescu

Îndrăgitul Chef are amintiri haioase din copilărie, legate de sărbătoarea mucenicilor.

„Aveam o vecină lângă bunica, tanti Lenuța, care avea o bucătărie afară, în curte, ca la țară. În fiecare an făcea câte două, trei oale de mucenici, pe care le lăsa afară, într-un dulap. În fiecare an, împreună cu fiica ei și cu ceilalți băieți cu care eram prieten, mergeam la ea și, pe furiș, îi luam mucenicii. Erau atât de gustoși!

Aveam și o tehnică aparte. Mergeam cu borcane pe care le umpleam ochi și fugeam imediat. Oalele i le lăsam întotdeauna pentru că ne gândeam că sigur mai are nevoie de ele. Mâncam mucenicii făcuți de tanti Lenuța direct din acele borcane. Când am mai crescut m-am gândit că biata femeie știa că îi furăm din mucenici și tocmai de aceea și făcea atât de multe oale„, a povestit Chef Scărlătescu în emisiunea Chefi la cuţite.

Sursa: RomaniaTV