Pacient cu tulpina britanică de coronavirus, identificată la 13 zile de la rapel, mort la spital în România

Pacient cu tulpina britanică de coronavirus, identificată la 13 zile de la rapel, mort la spital în România

Un pacient internat la Spitalul Ilfov a decedat după ce s-a infectat cu nouă tulpină britanică la 13 zile după ce îi fusese administrată doza rapel de vaccin anti-COVID-19 de la Pfizer.

Medicul Adrian Marinescu de la Institutul Matei Balș din Capitală a explicat, la Antena 3, că „vaccinul nu va însemna o eficientă de 100%”. „Adică din 100 de pacienti care se vaccineaza, orice vaccin poate să meargă undeva până la 94-95%, deci este clar că o să fie și niște excepții. Și acest lucru se întâmplă la orice vaccin”, a explicat medicul Adrian Marinescu, la Antena 3.Alte ArticoleVirgil Musta avertizează: „În Timişoara a început să …Vlad Voiculescu trimite Corpul de Control la Spitalul din Sibiu, …O nouă afecţiune cauzată de COVID-19. A fost observată în …

 

O nouă afecţiune cauzată de COVID-19. A fost observată în special la tineri. Explicaţia medicului Beatrice Mahler

Beatrice Mahler, managerul Institului „Marius Nasta” din Bucureşti spune că numărul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 în ultima perioadă a crescut brusc. Mulţi dintre noii pacienţi sunt persoane tinere, nevaccinate. O particularitate a noului val al pandemiei o reprezintă hepatocitoliza, avertizează Mahler.

„Ce observăm ca particularitate de la începutul acestui val este că pacienţii au un sindrom inflamator important, cu o hepatocitoliză – înseamnă o reacţie a ficatului destul de importantă, ca urmare a inflamaţiei severe care se găseşte în organism. Ea era prezentă şi anul trecut, dar la un procent mai mic de pacienţi, ” a precizat dr. Beatrice Mahler la Digi24.

Citeşte şi: Guvernul vrea restricţii mai dure. Circulaţia pe timp de noapte, interzisă după ora 22

Dr. Beatrice Mahler spune că hepatocitoliza era prezentă şi în 2020, dar numărul de pacienţi cu COVID-19 care prezentau această particularitate era mic.

„Acum peste 60 la sută au această formă de manifestare, formă care poate să interacționeze cu medicația, pentru că are și ea gradul ei de hepato-toxicitate. Este important să monitorizăm ce se întâmplă şi să fim în permanentă legătură cu medicii gastroenterologi. Pentru noi, ca pneumologi, e o provocare, pentru că pe lângă insuficienţa respiratorie, asocierea unei insuficienţe hepatice pune reale probleme de management al acestor pacienţi”, a mai spus Beatrice Mahler.

Citeşte şi: S-a renunțat la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca

Sursa: RomaniaTV