Ungaria, restricţii dure pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Au fost închise magazinele neesenţiale şi s-a trecut la şcoala online

Ungaria, restricţii dure pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Au fost închise magazinele neesenţiale şi s-a trecut la şcoala online

Ungaria, restricţii dure pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Autorităţile au decis ca şcolile, grădiniţele şi magazinele neesenţiale să fie închise începând de luni, 8 martie.

Ungaria, restricţii dure pentru limitarea răspândirii coronavirusuluiAlte ArticoleVaccinul Sputnik V, ironizat de Agenţia Europeană a Medicamentului. …Italia a înregistrat cel mai mare număr de morţi, după Al …Guvernul olandez a organizat o petrecere cu 1.300 de persoane. …

Începând de luni, 8 martie, învăţământul primar se va desfăşura cel puţin o lună numai online, la fel cum se desfăşoară din noiembrie cel secundar şi universitar. De asemenea, magazinele neesenţiale vor fi închise, fiind permisă funcţionarea doar a supermarketurilor, farmaciilor sau benzinăriilor.

De asemenea, purtarea măştii de protecţie este obligatorie în toată ţara şi este menţinută interdicţia de circulaţie nocturnă, între orele 20:00 şi 05:00.

Reamintim că în Ungaria  au fost raportate în ultimele şapte zile în medie 5.113 noi cazuri de COVID-19 şi 133 de decese pe zi. Dintre cei 7.924 de pacienţi COVID-19 spitalizaţi în prezent, 806 sunt conectaţi la ventilatoare în unităţile de ATI.

Citeşte şi Viktor Orban, imunizat cu vaccinul chinezesc anti-COVID. Ungaria e singura ţară din UE care foloseşte acest ser

„Al treilea val (de epidemie) este puternic, foarte puternic şi mai rău decât a fost al doilea val”, le-a spus joi reporterilor şeful de cabinet al lui Orban, Gergely Gulyas.

Gulyas a explicat că, în Ungaria, campania de vaccinare s-a accelerat, însă nu se desfăşoară suficient de rapid pentru a opri noul val.

Între timp, cel puţin 1.002.714 cetăţeni ungari au primit cel puţin prima doză dintr-unul din cele cinci vaccinuri anti-COVID-19 autorizate în Ungaria (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, cel rusesc Sputnik V şi cel chinezesc Sinopharm), relatează Agerpres.

Este prima ţară membră a UE care a început să folosească vaccinuri din Rusia şi China, încă neautorizate în blocul comunitar, iar Slovacia vecină i-a urmat exemplul, primind deja un prim transport de vaccin Sputnik V, la fel intenţionând să procedeze şi Republica Cehă.

 

Sursa: RomaniaTV