Vaccinul Sputnik V, ironizat de Agenţia Europeană a Medicamentului. „Autorizarea sa în regim de urgenţă e ca şi cum ai juca ruleta rusească”

Vaccinul Sputnik V, ironizat de Agenţia Europeană a Medicamentului. „Autorizarea sa în regim de urgenţă e ca şi cum ai juca ruleta rusească”

„Se poate compara puţin cu ruleta rusească”, a declarat Christa Virtumer-Hoche duminică seara într-un interviu acordat postului austriac de televiziune ORF, în timp ce guvernul de la Viena îşi extinde contactele cu Moscova, potrivit sursei citate. ”Avem nevoie de documente pe care să le putem examina. În prezent, nu avem date despre efectele secundare la persoanele care au fost vaccinate”, a spus ea.

„Suntem în necunoscut şi de aceea recomand cu tărie să nu eliberăm o autorizaţie naţională de urgenţă„, a insistat reprezentanta EMA, îndemnând ţările să aştepte unda verde de la autoritatea de reglementare europeană.Alte ArticoleItalia a înregistrat cel mai mare număr de morţi, după Al …Guvernul olandez a organizat o petrecere cu 1.300 de persoane. …Norvegia vrea ca jumătate dintre studenţii săi să studieze …

Citeşte şi Ungaria, prima ţară UE care va utiliza vaccinul rusesc Sputnik V. Administrarea începe săptămâna aceasta

Săptămâna trecută, Sputnik V a atins o etapă cheie în vederea viitoarei distribuiri în Uniunea Europeană, odată cu începerea examinării acestui vaccin de către EMA, cu sediul la Amsterdam. După anunţ, autorităţile ruse au spus că sunt gata să furnizeze vaccinuri pentru 50 de milioane de europeni începând din iunie.

Vom putea avea Sputnik V pe piaţă în viitor, dar aceasta se va întâmpla odată ce vom examina datele necesare pe baza „standardelor europene de control al calităţii şi eficienţei”, a insistat responsabila EMA, citat de El Periodico.

Nerăbdătoare în faţa unui proces considerat prea lent, mai multe ţări din UE au apelat la vaccinuri care nu au fost încă aprobate la nivelul blocului, cum ar fi Ungaria, care a început să administreze vaccinul rusesc populaţiei sale luna trecută. Republica Cehă şi Slovacia au comandat şi ele vaccinul din Rusia.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a discutat la sfârşitul lunii februarie cu preşedintele rus, Vladimir Putin, „posibilitatea” unor livrări de Sputnik V, argumentând că vaccinurile nu ar trebui să facă obiectul unor „lupte geopolitice”.

Citeşte şi Veşti excelente despre vaccinul rusesc Sputnik V. Are o eficienţă de 91,6%

Kurz s-a întâlnit vineri la Viena cu un oficial al Fondului suveran rus care a finanţat dezvoltarea vaccinului.

„Discuţiile au fost constructive şi pozitive”, a comentat apoi un purtător de cuvânt al ambasadei ruse, citat de agenţia de stat rusă RIA Novosti.

Totuşi, cancelarul a spus că vrea să aştepte aprobarea EMA înainte de orice utilizare a vaccinului în Austria.

Sursa: RomaniaTV