Iohannis se implică în criza politică din coaliţia de guvernare. USR-PLUS decide dacă mai boicotează Guvernul şi îl propune tot pe Voiculescu la Sănătate

Iohannis se implică în criza politică din coaliţia de guvernare. USR-PLUS decide dacă mai boicotează Guvernul şi îl propune tot pe Voiculescu la Sănătate

Iohannis este aşteptat să convoace joi o întâlnire la Vila Lac 3 sau la Cotroceni, pentru a media conflictul dintre PNL şi partenerii de guvernare de la USR-PLUS, apărut după ce premierul l-a demis pe Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătăţii, iar Dan Barna a anunţat că Alianţa USR-PLUS îşi retrage sprijinul politic pentru Cîţu.

Potrivit surselor Ziare.com, USR PLUS va cere si la aceste discutii demisia premierului Florin Citu. Cei de la USR PLUS sunt extrem de revoltati, dupa ce Vlad Voiculescu a fost demis fara sa fie consultati sau macar anuntati. Cel mai probabil, presedintele Klaus Iohannis va incerca sa aplaneze acest conflict, care ar putea genera o criza majora pe scena politica. De asemenea, conform România TV, în cazul unui alt premier PNL, propunerea pentru portofoliul Sănătăţii va fi tot Vlad Voiculescu. Alte ArticoleGigel Știrbu către Dan Barna: „Matale ești macaragiu …Andrei Baciu ar putea prelua o parte din atribuţiile ministrului …Victor Ciutacu îl desfiinţează pe Vlad Voiculescu: „Ca …

USR PLUS a avut ieri sedinta, dupa ce Voiculescu a fost revocat si s-au discutat conditiile pentru a ramane la guvernare. O idee luata in calcul pentru a continua parteneriatul cu PNL a fost demisia lui Florin Citu.

Iohannis încearcă să împiedice destrămarea coaliţiei de guvernare

Ministrul cercetarii, inovarii si digitalizarii, Ciprian Teleman, afirma ca „premierul a picat un test de leadership” si ca „a ales calea scurta de a scapa de o grija in loc sa aleaga calea mai anevoioasa a comunicarii si a colaborarii”.

Vicepremierul Dan Barna a transmis miercuri seara, 14 aprilie, ca Florin Citu „stia bine ca avea in USR PLUS parteneri loiali, lucru demonstrat in repetate randuri”, insa acesta „s-a pregatit pentru o lovitura pe care si-a dorit-o spectaculoasa”.

Dan Barna a afirmat pe pagina sa de Facebook faptul ca premierul stia ca ar fi fost dispus sa discute oricat pentru a asigura stabilitatea coalitiei.

In schimb, acuza Barna, Florin Citu a decis sa anunte public demiterea unui ministru al USR PLUS in timp ce se discuta despre modalitati de rezolvare a diferendului.

Vicepremierul Dan Barna i-a convocat pe miniștrii USR PLUS într-o ședință, care va avea loc la ora 12.00, în biroul său de la Palatul Victoria, pentru a decide dacă vor participa la ședința Executivului de joi, care este programată la ora 13.00.

„Intenția noastră este de a nu valida nicio acțiune a premierului Cîțu, dar vom decide la 12.00 cum vom acționa”, potrivit surselor Mediafax.

Alianța USR PLUS a anunțat că Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru și a cerut de urgență o ședință a Coaliției pentru a discuta retragerea sprijinului politic pentru premier, după ce prim-ministrul l-a revocat din funcția de ministru al Sănătății pe Vlad Voiculescu.

Citeşte şi: Alexandru Rafila susţine că Vlad Voiculescu ar fi modificat condiţiile unui concurs în cadrul INSP: „S-a încercat politizarea Institutului Naţional de Sănătate Publică”

Sursa: RomaniaTV