Preşedintele Curţii Constituţionale e păzit de stat. Domnica Manole e sub protecţia SPPS

Preşedintele Curţii Constituţionale e păzit de stat. Domnica Manole e sub protecţia SPPS

Preşedintele Curţii Constituţionale e păzit de stat. Domnica Manole beneficiază de pază de stat din 16 aprilie. Anunţul a venit chiar din partea purtătorului de cuvând al SPPS, Olga Baciu.

Preşedintele Curţii Constituţionale e păzit de stat. Domnica Manole e sub protecţia SPPSAlte ArticoleS-a zguduit pământul din nou. Cutremur cu magnitudine 4.4Premierul Marii Britanii a sărbătorit relaxarea restricţiilor, …Incendiu puternic la un spital. Flăcările au izbucnit într-o …

Domnica Manole va fi sub protecţia pazei pe o perioadă nedeterminată. Demersul a fost făcut de secretariatul Curţii Constituţionale.

Reprezentanţii Curţii Constituţionale spun că acesta e motivat de amenințările primite prin intermediul rețelelor de socializare şi de declaraţiile unor politicieni, după ce Înalta Curte s-a pronunţat referitor la circumstanţele dizolvării Parlamentului, spune publika.md.

Mai mult, în 15 aprilie, o persoană necunoscută a informat, prin intermediul unui apel telefonic, că în sediul Curții Constituționale ar exista o bombă.

Într-un comunicat oficial al CC se mai precizează că potrivit legislației, președintele Curţii Constituţionale face parte din categoria demnitarilor care pot solicita acest serviciu.

Domnica Manole (n. 4 iunie 1961, Bașcalia, raionul Basarabeasca, RSS Moldovenească, URSS) este o judecătoare din Republica Moldova, actualmente (din aprilie 2020) președintele Curții Constituționale a Republicii Moldova. Primul loc de muncă a fost în calitate de consultantă la Curtea Supremă, în perioada 1985-1990. Ulterior a devenit judecătoare la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, iar în 2004 a fost promovată la Curtea de Apel. În anii 2005-2017 a fost membră a Colegiului civil și de contencios administrativ.

Citeşte şi: Maia Sandu, sesizare la Curtea Constituţională. Trebuie desemnată procedurea pentru dizolvarea Parlamentului: Doar alegerile anticipate sunt soluţia care poate vindeca ţara noastră 

De asemenea, are experiență didactică fiind lector în cadrul Facultății de Drept al USM (2015-2016), formator la Institutul Național al Justiției (2011-2017) și formator pentru Consiliul Europei (2012-2016). A fost vicepreședinte al Pilonului I al Strategiei implementării reformelor în sectorul judecătoresc în anii 2011-2014.

În 2008, Manole a fost surprinsă oferind sfaturi deputatului Eduard Mușuc în privința unui caz în care acesta era implicat. Ca reacție, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) i-a emis un avertisment.

În 2012, a fost decorată cu Diploma de Onoare a CSM, iar în 2015 același organ i-a oferit înalte aprecieri în cadrul evaluării performanței judecătorilor. În același an, la aniversarea a 25 de ani de activitate judecătorească, a fost decorată cu titlul onorific „Veteran al sistemului judiciar”.

Citeşte şi: Diana Șoșoacă, după scandalul din Parlament: „Îmi voi lua inclusiv permis de port-armă şi o să solicit pază non-stop” 

Sursa: RomaniaTV