Preşedintele Republicii Ciad, mort din cauza rănilor căpătate pe front. Şi-a condus armata în confruntările cu rebelii

Preşedintele Republicii Ciad, mort din cauza rănilor căpătate pe front. Şi-a condus armata în confruntările cu rebelii

”Preşedintele Republicii Ciad, şeful statului, comandantul suprem al armatei, Idriss Déby Itno şi-a dat ultima suflare apărând integritatea teritorială pe câmpul de luptă. Anunţăm cu mare amărăciune poporului decesul marţi, 20 aprilie 2021, a mareşalului Ciadului”, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei, generalul Azem Bermandoa Agouna, într-un comunicat citit la postul TV Tchad şi preluat de Associated Press.

Déby, în vârstă de 68 de ani, un militar de carieră care a preluat puterea în Ciad în 1990 printr-o lovitură de stat, promovat la gradul de mareşal în august, tocmai a fost reales într-un mandat de şase ani, cu 79,32% din voturile exprimate, potrivit unor rezultate provizorii, anunţate luni de către autorităţile electorale naţionale.Alte ArticoleIsrael, campioana vaccinărilor, mai cumpără câteva milioane …Doliu în politică, a murit un important lider american. A apărat …Malta îi plătește pe turiștii care aleg să se cazeze în …

Citeşte şi Fosta şefă a Inspectoratului Şcolar Bucureşti a murit subit la o sală de fitness

Miniştri şi ofiţeri de rang înalt au anunţat luni că şeful statului s-a dus sâmbătă şi duminică pe front, unde armata lupta împotriva unei coloane de rebeli care a lansat o ofensivă, din baze din spatele liniei frontului, în Libia, în ziua alegerilor, la 11 aprilie.

Rebelii, pe care armata a dat asigurări că i-a înfrânt în luptă, au anunţat într-un comunicat că Déby a fost rănit, însă această informaţie nu a fost confirmată de surse oficiale.

Citeşte şi Operaţiunea Eclipsa. 100 de jihadişti au fost ucişi într-o acţiune a militarilor francezi

Sursa: RomaniaTV