Rusia a interzis zborurile peste Marea Neagră şi Crimeea: „Această zonă a fost declarată periculoasă pentru zborurile avioanelor”

Rusia a interzis zborurile peste Marea Neagră şi Crimeea: „Această zonă a fost declarată periculoasă pentru zborurile avioanelor”

Rusia a interzis zborurile deasupra peninsulei anexate Crimeea și deasupra Mării Negre, din cauza unor exerciții militare navale și aeriene care au loc această săptămână. Informația a fost publicată de agenția Interfax, pe baza unei alerte pentru piloți, relatează The Moscow Times.

„Zona a fost declarată temporar periculoasă pentru zborurile aeronavelor”, arată alerta, care precizează că restricțiile se aplică pentru o altitudine maximă de 19.000 de metri.Alte ArticoleRusia anunţă bombardamente intense la Palmira. Cel puţin 200 …Preşedintele Republicii Ciad, mort din cauza rănilor căpătate …Israel, campioana vaccinărilor, mai cumpără câteva milioane …

Peste 20 de nave de război ale Flotei Mării Negre au efectuat exerciții comune cu avioane de atac Suhoi Su-25, potrivit Interfax, citat de Digi24.

Ministerul Apărării din Rusia anunțase anterior că a închis navigația în anumite părți ale Mării Negre pentru nave militare și oficiale străine, de la mijlocul lunii aprilie până la sfârșitul lunii octombrie.

Rusia a masat 150.000 de soldaţi la graniţa cu Ucraina

Marea Britanie ar intenționa să trimită două nave de război în Marea Neagră în luna mai pentru a-și manifesta solidaritatea cu Ucraina, după ce marina americană și-a abandonat planul inițial de a desfășura două nave de război în zonă.

Închiderea zborurilor și a navigației are loc în condițiile în care Rusia a adus, conform estimărilor UE, peste de 150.000 de soldați în apropiere de Ucraina și în Crimeea. Potrivit Washingtonului, este cea mai mare acumulare de trupe de când a izbucnit conflictul dintre forțele ucrainene și separatiștii proruși, în 2014.

Administrația Federală a Aviației din SUA (FAA) a emis în weekend o alertă NOTAM care avertiza companiile aeriene americane să dea dovadă „extremă prudență” în zonele din apropierea frontierei dintre Rusia și Ucraina.

Citeşte şi: Preşedintele Republicii Ciad, mort din cauza rănilor căpătate pe front. Şi-a condus armata în confruntările cu rebelii

Sursa: RomaniaTV