Astăzi este ziua Reginei Elisabeta a II-a. E prima aniversare fără Prinţul Philip

Astăzi este ziua Reginei Elisabeta a II-a. E prima aniversare fără Prinţul Philip

Ziua Reginei Elisabeta a II-a ar fi trebuit să fie prilej de sărbătoare pentru oamenii din Marea Britanie. Spre deosebire de aniversarea monarhului care este sărbătorită oficial în a doua sâmbătă din iunie, ziua de naştere a Reginei nu va fi sărbătorită public, având în vedere că Familia Regală britanică este în doliu, la aproape două săptămâni de la moartea Prinţului Philip, scrie Daily Mail.

Din acest motiv, nu vor fi trase salve de tun la Turnul Londrei sau în Hyde Park, aşa cum se întâmpla în mod normal de ziua Reginei Elisabeta a II-a.Alte ArticoleLa ce avere a ajuns Mark Zuckerberg. Cât a câștigat în 2020 …Derek Chauvin, poliţistul care l-a ucis pe George Floyd, a fost …Preşedintele Ucrainei îl convoacă pe Vladimir Putin la o întâlnire …

Citeşte şi: Prinţul Philip este venerat ca un zeu într-un trib din Vanuatu. „Spiritul lui va continua să trăiască, dar e prea devreme pentru a spune unde va locui”

La 25 de ani, Elisabeta II-a a devenit Regina Marii Britanii şi al Commonwealth, după moartea tatălui ei în februarie 1952. Încoronarea ei a avut loc pe 2 iunie 1953, fiind monarhul care a domnit cel mai mult în Regatul Unit.

Astăzi este prima aniversare în lipsa Prinţului Philip, cel care i-a fost consort timp de 73 de ani, notează Mediafax.

Citeşte şi: Funeraliile prinţului Philip. Cei 4 copii, alături de William şi Harry vor merge alături de sicriu

Familia Regală a renunţat până şi la tradiţia de a publica mai multe fotografii pentru a marca evenimentul.

Citeşte şi: Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a fost înmormântat. Ceremonie restrânsă la Castelul Windsor VIDEO

Regina Elisabeta a II-a s-a născut pe 21 aprilie 1926 în Londra, în Mayfair, fiind primul copil al Ducelui şi Ducesei de York care au devenit apoi Regele George al VI-ea şi Regina Elisabeta. Ea a avut parte de o educaţie aleasă şi la doar 23 de ani s-a căsătorit cu Philip, fostul prinţ al Greciei şi Danemarcei. Au avut patru copii, pe Charles, Anne, Andrew şi Edward.

După moartea tatălui ei, Regele George al VI-ea, în 1952, Elisabeta a II-a a urcat pe tronul Marii Britanii şi a devenit Regină a Commonwealth-ului. De atunci, a domnit ca monarh constituţional şi a produs schimbări politice majore.

Citeşte şi: Ce avere a lăsat Prinţul Philip. A strâns o sumă considerabilă cât a slujit coroana britanică

Sursa: RomaniaTV