Nicuşor Dan, obligat de stat să cumpere 40 de tramvaie noi de la Electroputere Paşcani. Totul, după ce primarul Capitalei a a anulat ilegal o licitaţie organizată de STB

Nicuşor Dan, obligat de stat să cumpere 40 de tramvaie noi de la Electroputere Paşcani. Totul, după ce primarul Capitalei a a anulat ilegal o licitaţie organizată de STB

Nicuşor Dan, obligat de stat să cumpere 40 de tramvaie noi de la Electroputere Paşcani. Decizia a fost luată după ce această companie a contestat în instanţă decizia PMB de anulare a contractului de achiziţie pentru tramvaiele lungi de 18 metri, în valoare de 300 de milioane de lei.

Nicuşor Dan, obligat de stat să cumpere 40 de tramvaie noi de la Electroputere Paşcani. Totul, după ce primarul Capitalei a a anulat ilegal o licitaţie organizată de STBAlte ArticoleGelu Puiu a explicat de ce a demisionat. Secretarul de stat a …Diana Şoşoacă: „Poliţiştii primesc bonusuri la salariu …USR PLUS l-a uitat deja pe Vlad Voiculescu: Partidul propune …

Curtea de Apel Bucureşti, a decis să menţină decizia Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC), care stabilise, în februarie, ca urmare a contestaţiei producătorului din Paşcani, că anularea licitaţiei, în ultima zi a anului trecut, nu respectă prevederile legale, scrie economedia.ro.

Prin urmare, Primăria Generală este obligată să achiziţioneze cele 40 de tramvaie cu o lungime de 18 metri de la asocierea Electroputere Paşcani – Reloc, câştigătoarea licitaţiei din 2019.

Soluţia CAB s-a dat după patru termene de judecată, primul fiind pe 25 martie, iar ultimul, astăzi: „Tip soluţie: Respingere recurs. Soluţia pe scurt: Respinge plângerea, ca nefondată. Definitivă. Pronunţată azi, 20 aprilie 2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, arată Curtea de Apel Bucureşti.

Primarul general Nicuşor Dan a decis în decembrie 2020 anularea licitaţiei pentru cele 40 de tramvaie noi cu o lungime de 18 metri (n.r cu posibilitatea de suplimentare a comenzii până la 60 de tramvaie) şi a invocat lipsa banilor, STB având datorii de aproape un miliard de lei. De asemenea, Nicuşor Dan a mai susţinut că tramvaiele de 18 metri costau aproape cât cele de 36 de metri lungime pe care PMB urmează să le cumpere de la Arad.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că intră în izolare după ce fiica lui, Aheea, a fost depistată pozitiv cu coronavirus.

„Fetița mea Aheea a ieșit pozitivă la testul COVID-19. Nu are simptome, nu sunt motive de îngrijorare. Eu am ieșit negativ la testare dar, fiind contact direct, trebuie să stau în izolare 14 zile (de la testul ei), până vineri, 30 aprilie”, a anunţat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, pe Facebook.

Citeşte şi:  Nicuşor Dan, prima reacţie după ce trei pacienţi cu COVID au murit la unitatea mobilă ATI de la Victor Babeş. „Am sesizat Parchetul”

Sursa: RomaniaTV