Locul în care toată lumea a fost vaccinată anti-Covid în doar patru zile

Locul în care toată lumea a fost vaccinată anti-Covid în doar patru zile

Locul în care toată lumea s-a imunizat în doar patru zile

Italia are prima insulă unde toată lumea a fost vaccinată anti-Covid în doar patru zile. Este vorba despre Procida, o insulă din golful Napoli.Alte ArticoleAnglia poate renunţa de luna viitoare la distanţarea socială. …Moştenitorii imperiului Samsung, nevoiţi să plătească taxe …Statele UE ar trebui să testeze apa din canalizări pentru depistarea …

Insula a finalizat vaccinarea în masă, după o campanie de 4 zile, în care au fost imunizați 90% din locuitori. În Procida au fost vaccinate 6.115 persoane din 7.500.

Campania de vaccinare în masă a durat patru zile, de miercuri, 28 aprilie, până sâmbătă, 1 mai.

„Suntem prima insulă care a obținut acest rezultat, dar și prima municipalitate de dimensiuni decente”, a declarat primarul Dino Ambrosino, conform La Stampa.

Campania de vaccinare din insula Procida a durat patru zile, din data de 28 aprilie, până la data de 1 mai. Persoanele care au dorit să se imunizeze pentru COVID-19 au fost împărțite pe zile, în funcție de vârstă, potrivit Antena3.

90% din populație a fost vaccinată în doar patru zile

De miercuri până sâmbătă, întreaga populație din Procida care nu fusese încă vaccinată a fost chemată la un centru: miercuri au fost invitați cei care au peste 50 de ani, joi cetățenii cu vârste între 40 și 49 de ani, vineri cei cu vârste între 30-39, iar sâmbătă tinerii între 18 și 29 de ani.

Vaccinarea a continuat duminică, 2 mai, cu administrarea de vaccinuri la tineri peste 16 ani sau a rapelului. Procida este o insulă mică din Golful Napoli și este deservită de feriboturi frecvente din Napoli și Ischia.

Sursa: RomaniaTV