SIMONA HALEP-ELISE MERTENS, în optimi la Madrid. Organizatorii au anunţat când se va juca meciul

SIMONA HALEP-ELISE MERTENS, în optimi la Madrid. Organizatorii au anunţat când se va juca meciul

SIMONA HALEP-ELISE MERTENS. Meciul este primul al zilei de marţi de pe arena Manolo Santana.

Simona Halep şi Elise Mertens au mai fost adversare de cinci ori. În patru meciuri s-a impus românca, iar în unul sportiva belgiană.Alte ArticoleGigi Becali a fost lăsat fără permis de Paşte în ArgeşA murit un antrenor legendar al României. Fusese internat cu …Simona Halep – Saisai Zheng: 6-0, 6-4 şi visul continuă …

Ultima confruntare dintre cele două sportive datează din 2020, de la Praga. Halep a câştigat în august 2020 turneul de la Praga învingând-o în finală pe Mertens.

Citeşte şi Ion Țiriac, decizie-şoc după ce pandemia i-a redus averea! Şi Simona Halep va fi afectată!

SIMONA HALEP-ELISE MERTENS. Duminică, Simona Halep, numărul trei mondial, s-a calificat fără emoţii în optimile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 2.549.105 euro, după ce a învins-o pe chinezoaica Saisai Zheng, cu 6-0, 6-4. Halep (29 ani, 3 WTA) a obţinut victoria într-o oră şi 19 minute.

Primul set al confruntării a fost fără istoric (6-0), ca şi la partida din turul anterior, cu Sara Sorribes Tormo. În actul secund, românca a avut 3-0, dar apoi a început să facă erori neforţate şi chinezoaica s-a apropiat la 3-2. Halep a trecut peste momentul de slăbiciune şi s-a desprins la 5-2, a ratat o minge de meci, dar apoi erorile au făcut ca adversara să se apropie pe tabela la 5-4, ca şi la meciul precedent. În cele din urmă, Halep s-a impus cu 6-4.

Halep a avut procentaje net superioare la ambele servicii, 19-11 la mingile direct câştigătoare, dar şi mai multe erori neprovocate 24-23. Românca şi-a asigurat un cec de 34.048 euro şi 120 de puncte WTA.

Simona Halep a câştigat de două ori turneul de la Madrid, în 2016 şi 2017, dar a disputat şi alte două finale, una pierdută în 2014 în faţa rusoaicei Maria Şarapova şi alta în 2019, cedată în faţa olandezei Kiki Bertens.

Citeşte şi Cât costă o noapte de cazare în apartamentele Simonei Halep din Mamaia. Puţini români şi-ar permite asta!

Sursa: RomaniaTV