Germania ridică restricţiile pentru persoanele vaccinate. Cei imunizaţi se vor putea plimba nestingheriţi toată noaptea

Germania ridică restricţiile pentru persoanele vaccinate. Cei imunizaţi se vor putea plimba nestingheriţi toată noaptea

„Persoanele vaccinate nu vor mai avea nevoie de un test negativ pentru a merge la cumpărături, la coafor sau să viziteze o grădină botanică, de exemplu„, a indicat ministrul Justiţiei din Germania, într-un comunicat.

Potrivit unui text adoptat marţi de guvern şi care urmează să fie votat la sfârşitul săptămânii de către parlament, persoanele vaccinate se vor putea „întâlni în privat fără restricţii”, a adăugat ministrul.Alte ArticoleFiica lui Bill Gates, prima reacţie după divorţul părinţilor …Un fermier redesenează graniţele în Europa. A mutat accidental …Ungaria a vaccinat aproape jumătate din populația adultă. …

Restricţiile de circulaţie recent introduse de la ora 22:00 nu se vor mai aplica persoanelor care au primit două doze de vaccin.

Camera inferioară a parlamentului, Bundestag-ul, va vota acest text joi şi Bundesrat-ul, camera superioară, vineri. Dacă vor fi adoptate, aceste măsuri de relaxare ar putea intra în vigoare în acest weekend.

Citeşte şi Maşina germană de vaccinat. Germania, prima ţară din Europa care a vaccinat peste un milion de persoane în 24 de ore

Peste 6,7 milioane de persoane au primit luni ambele doze de vaccin anti-COVID-19 în Germania şi aproape 24 de milioane o doză, potrivit Institutului Robert Koch.

Germania, puternic afectată de un al treilea val epidemic în această iarnă, a adoptat timp de câteva luni numeroase restricţii, de la închiderea barurilor, restaurantelor, spaţiilor culturale şi a celor sportive, până la închiderea magazinelor neesenţiale, limitarea drastică a întâlnirilor private sau chiar restricţii de circulaţie pe timp de noapte.

Spre deosebire de multe ţări europene, guvernul german nu a prezentat încă un calendar pentru redeschiderea acestor activităţi.

Citeşte şi O asistentă a injectat soluţie salină în loc de vaccin în Germania. Motivul uluitor al gestului pentru care e acum anchetată

„A trebuit să restricţionăm drepturile fundamentale în timpul crizei sanitare pentru a proteja viaţa şi sănătatea. A fost extrem de dureros pentru mine, ca ministru al Justiţiei”, a subliniat Christine Lambrecht. „De asemenea, am spus întotdeauna că drepturile fundamentale trebuie restabilite de îndată ce restricţionarea lor nu mai este justificată„, a adăugat ministrul social-democrat, preluat de Agerpres.

„Scăderea ratelor de infectare şi faptul că tot mai mulţi oameni se vaccinează îmi oferă încredere că putem trece rapid la alte etape de deschidere„, a concluzionat ea, subliniind că „pandemia nu s-a încheiat încă„.

Germania are până marţi 3.433.516 de cazuri de COVID-19 declarate oficial de (o creştere cu 7.534 în 24 de ore) şi 83.591 de decese (o creştere cu 315).

Sursa: RomaniaTV