Un fermier redesenează graniţele în Europa. A mutat accidental linia de frontieră dintre Belgia şi Franţa

Un fermier redesenează graniţele în Europa. A mutat accidental linia de frontieră dintre Belgia şi Franţa

Un localnic pasionat de istorie mergea prin pădure şi a observat că piatra care marca graniţa dintre cele două ţări a fost mutată 2,29 de metri. Incidentul provocat de fermier nu a cauzat un scandal internaţional, ci a fost considerat amuzant de ambele părţi ale frontierei.

„A făcut Belgia mai mare şi Franţa mai mică, nu e o idee bună”, a declarat David Lavaux, primarul satului Erquelinnes, citat de BBC.Alte ArticoleUngaria a vaccinat aproape jumătate din populația adultă. …Cel puțin 17 morți și 70 de răniți după ce o pasarelă …Bill Gates și Melinda Gates divorţează. Vor împărţi o avere …

Graniţa dintre Franţa şi Belgia, care se întinde pe 620 de kilometri, a fost stabilită sub Tratatul de la Kortrijk, semnat în 1820, la cinci ani după înfrângerea lui Napoleon la Waterloo. Ea a fost marcată cu pietre de hotar, care au fost menţinute de atunci.

„M-am bucurat. Oraşul meu era mai mare”, a glumit edilul belgian. „Dar primarul din Bousignies-sur-Roc nu a fost de acord”.

Citeşte şi Păcăleală de 1 aprilie în Belgia. 2.000 de oameni s-au confruntat cu poliţişti, după ce s-au adunat la un concert anunţat în glumă pe Internet

Primarul localităţii franceze vecine, Aurélie Welonek, a spus: „Ar trebui să putem evita un nou război de graniţă”.

Autorităţile belgiene l-au contactat pe fermier pentru a reapune piatra în locul original. Dacă acest lucru nu se întâmplă, cazul ar putea fi preluat de Ministerul belgian de Externe, care ar trebui să convoace o comisie de graniţă franco-belgiană, inactivă din 1930.

Lavaux a subliniat că fermierul ar putea fi acuzat penal dacă nu se conformează. „Dacă arată bunăvoinţă, nu va avea vreo problemă, vom soluţiona chestiunea amiabil”, a mai declarat el pentru site-ul de ştiri Sudinfo.

Citeşte şi Pfizer se relochează în România. Face concedieri în Belgia şi transferă o parte din activităţi în ţara noastră

Sursa: RomaniaTV