Ungaria a vaccinat aproape jumătate din populația adultă. De marți a început imunizarea rezidenţilor străini

Ungaria a vaccinat aproape jumătate din populația adultă. De marți a început imunizarea rezidenţilor străini

Directorul programului naţional de vaccinare din Ungaria, Istvan Gyorgy, a asigurat că nu se va face nicio distincţie pe criteriul ţării de origine a străinilor care vor fi vaccinaţi.

Ungaria este singura ţară din UE care foloseşte vaccinuri anti-COVID-19 din Rusia şi China – vaccinurile Sputnik V şi Sinopharm -, ceea ce i-a permis să ia un avans important în faţa celorlalte state ale blocului comunitar în acţiunea de imunizare a populaţiei.Alte ArticoleCel puțin 17 morți și 70 de răniți după ce o pasarelă …Bill Gates și Melinda Gates divorţează. Vor împărţi o avere …Vaccin anti-Covid pentru adolescenţi. Novavax a început deja …

Până marţi, 48% din populaţia adultă a Ungariei a fost vaccinată cel puţin cu prima doză şi 22,6% de asemenea şi cu rapelul.

Citeşte şi Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 scapă de mască. Ungaria anunţă relaxarea măsurilor pentru cei imunizaţi

Guvernul de la Budapesta a stabilit un program de relaxare a restricţiilor antiepidemice în funcţie de numărul vaccinărilor, iar persoanele vaccinate care deţin certificatul de vaccinare pot asista la evenimente culturale şi sportive şi au acces liber în restaurante.

Numeroase persoane au mers, sâmbătă, la Băile Termale Szechenyi din Budapesta, în contextul relaxării de către Ungaria a restricţiilor din lockdown pentru cei care deţin carduri de imunitate, adică dovada că s-au vaccinat împotriva coronavirusului.

Citeşte şi Ungaria impune cenzura, în legătură cu vaccinarea. Publicaţiile, site-urile şi televiziunile private au accesul interzis în centre

În faţa complexului de băi termale s-a format o coadă, iar în momentul în care s-au deschis porţile s-au auzit urale din mulţime. “Ştiţi, unii oameni merg la biserică, alţii la bar, iar noi obişnuim să venim aici, acesta este stilul nostru de viaţă”, a declarat unul dintre cei care au venit sâmbătă la băile termale, Endre Huszar.

Şi Grădina Zoologică din Budapesta s-a redeschis, cu o nouă atracţie pentru vizitatori – un elefant născut în urmă cu o săptămână.

Vizitatorii care au venit la băile termale au trecut printr-un control al temperaturii şi sunt obligaţi să poarte măşti atunci când nu sunt în piscine sau la saună. Potrivit AP, sunt eligibili pentru cardurile de imunitate cei care au primit cel puţin o doză de vaccin şi cei care s-au vindecat de Covid-19 .

Până în prezent, Ungaria a raportat peste 27.000 de decese legate de infecţia cu coronavirus.

Sursa: RomaniaTV