Marea Britanie relaxează restricţiile privind călătoriile în străinătate

Marea Britanie relaxează restricţiile privind călătoriile în străinătate

Marea Britanie relaxează restricţiile privind călătoriile în străinătate. În cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Transporturilor Grant Shapps a anunţat ridicarea interdicţiei de călătorie în străinătate, interdicţie rezervată din ianuarie pentru călătoriile esenţiale, şi instituirea unui sistem de restricţii care să clasifice ţările în trei categorii în funcţie de situaţia sanitară.

În lista verde sunt incluse 12 ţări, între care Portugalia, Israel, Gibraltar, Australia, Noua Zeelandă sau Singapore. Pentru aceste ţări testele vor fi totuşi obligatorii înainte şi după sosire, testul PCR costând în Regatul Unit peste 100 de lire sterline (115 euro).Alte ArticoleImagini şocante din Nepal, ţară aflată în colaps sanitar …Răsturnare de situație în cazul ursului ucis. Prințul din …Cutremur cu magnitudinea 5.2. S-a simţit puternic

Citeşte şi: Incidenţa apariţiei cheagurilor de sânge după administrarea vaccinului AstraZeneca aproape s-a dublat într-o săptămână. Anunţ îngrijorător al autorităţilor din Marea Britanie

Marea Britanie relaxează restricţiile privind călătoriile în străinătate

Majoritatea ţărilor rămân clasificate în zona portocalie, ceea ce înseamnă că pasagerii trebuie să intre în carantină unde doresc şi să facă mai multe teste.

Destinaţii estivale cum ar fi Franţa, Spania şi Grecia, nu sunt încă incluse (pe lista verde), dar vom revizui lista ţărilor la fiecare trei săptămâni”, a explicat Shapps.

Pentru ţările din lista roşie, numai rezidenţii se pot întoarce în Anglia, dar trebuie să inrte în carantină 11 nopţi la hotel pe cheltuiala lor, adică un cost de 1.750 de lire (aproximativ 2.000 de euro) de persoană. La ţările şi teritoriile aflate deja pe această listă (în special America de Sud) se adaugă acum Turcia, Maldive şi Nepal, scrie Agerpres.

Citește și…

Si-a vândut casa pentru a-l scoate pe Liviu Vârciu din datorii: „Mi-era rusine”. Doamne, ce a facut Liviu Varciu. Sarac lipit:

Mailuri false trimise românilor. Hackerii au dat atacul „în numele” BCR, cu peste 3 milioane de clienți. Cum te protejezi și ce spune banca despre incidentele din ce în ce mai dese

Sursa: RomaniaTV