Maratonul de vaccinare pentru tineri va avea loc la Mamaia! Când se va desfăşura evenimentul

Maratonul de vaccinare pentru tineri va avea loc la Mamaia! Când se va desfăşura evenimentul

Maratonul de vaccinare pentru tineri va avea loc la Mamaia! Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC), prin Facultatea de Medicină, în parteneriat cu Asociaţia Studenţilor Medicinişti şi Tinerilor Medici Constanţa (ASMTMC), Liga Studenţilor UOC şi Capitala Tineretului, organizează, alături de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), în perioada 14 – 16 mai, la Pavilionul Expoziţional din Mamaia, primul maraton de vaccinare destinat tinerilor.

Maratonul de vaccinare pentru tineri va avea loc la Mamaia! Când se va desfăşura evenimentulAlte ArticoleBILANȚ VACCINARE 11 mai. Peste 100.000 de persoane vaccinate …România pentru prima dată în scenariul verde de la începutul …STUDIU. Anticorpii ce neutralizează COVID rămân în sânge …

În cadrul maratonului de vaccinare, tinerii care doresc să se imunizeze se pot prezenta fără programare prealabilă la Pavilionul Expoziţional, unde vor beneficia de un flux separat de vaccinare, cu serul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech (Comirnaty), doar în urma legitimării cu cartea de identitate, se arată într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.

„Acţiunea se adresează studenţilor români şi străini din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa şi celor din celelalte universităţi constănţene, elevilor din licee, cu vârsta mai mare de 16 ani, şi familiilor acestora, dar şi cadrelor didactice din toate unităţile de învăţământ. De asemenea, în cadrul maratonului va avea loc un webinar, creditat EMC (Educaţie Medicală Continuă), ce va oferi informaţii despre vaccinare şi se va desfăşura atât în limba română, cât şi în engleză, fiind adresat cadrelor medicale”, a precizat coordonatorul evenimentului, conf. univ. dr. Irina Dumitru, din cadrul Facultăţii de Medicină a Universităţii Ovidius.

Andreea Bugescu, din partea Asociaţiei Studenţilor Medicinişti şi Tinerilor Medici Constanţa, a menţionat că acesta este primul maraton de vaccinare cu, despre şi pentru tineri, iar avantajul organizării acţiunii în zilele de weekend este reprezentat de faptul că le oferă părinţilor elevilor minori posibilitatea de a-i însoţi pentru vaccinare.

Citeşte şi: Maratonul vaccinării, românii au stat la coadă chiar şi noaptea. Peste 14.000 de persoane au fost injectate anti-Covid UPDATE

Conform datelor oficiale centralizate de DSP Constanţa, până în prezent au fost vaccinate, în total, 156.159 de persoane la nivelul întregului judeţ.

Totodată, UOC, prin Facultatea de Medicină, susţine o campanie de testare gratuită a Hepatitei C, sâmbătă, 15 mai, între orele 10,00 – 18,00, la Pavilionul Expoziţional din Mamaia şi pe faleza Cazinoului din Constanţa, aici urmând a fi organizat şi un punct de vaccinare împotriva COVID-19.

Citeşte şi: Maraton de vaccinare în Spitalele Militare din ţară. Valeriu Gheorghiţă: S-au vaccinat 19.722 de persoane 

 

Citește și…

ȘOFERII vor fi OBLIGAȚI să dea DIN NOU examenul pentru PERMIS. Uite care sunt noile cerințe

Parlamentul a respins rapoartele de activitate ale Televiziunii Române din perioada 2017 – 2019. Conducerea SRTV a fost demisă

Sursa: RomaniaTV