Animalele de companie, de fermă şi cele sălbatice, protejate prin lege. Exportul de animale vii şi vânătoarea de trofee, interzise

Animalele de companie, de fermă şi cele sălbatice, protejate prin lege. Exportul de animale vii şi vânătoarea de trofee, interzise

Animalele, protejate prin lege. Guvernul britanic a anunţat că va recunoaşte drepturile animalelor, în acest scop urmând să introducă un set de legi prin care să interzică practici precum exportul de animale vii sau vânătoarea de trofee, potrivit The Guardian. Astfel, va fi interzis comerțul de fildeș, aripioare de rechin. Ar putea fi adoptată și o interdicție şi pentru producția și comercializarea de foie gras, produs obținut prin supraalimentarea forțată a rațelor și gâștelor. Printre animalele protejate se numără animalele de companie, de fermă dar și animalele sălbatice.

Animalele, protejate prin lege. Practicile barbare asupra animalelor de companie, precum zgărzile cu electroşocuri, vor fi interziseAlte ArticoleMaşina Tesla supusă testului şoselelor din Nigeria a stârnit …Vacanţă în Cipru. MAE: „Persoanele vaccinate pot intra …Război în Israel, atac cu 1000 de rachete. S-a decretat stare …

Unele dintre măsuri, precum microciparea pisicilor sau oprirea oamenilor din a ține primate ca animale de companie sunt pregătite deja de ani buni. Altele, precum restricționarea exportului de animale vii au fost subiectul unor campanii publice vechi de decenii.

Citeste si Tineri ucişi de urs în sălbăticie. Cuplul făcea frecvent expediţii în mijlocul naturii ca să intre în contact cu animalele sălbatice

„Suntem o țară de iubitori de animale și prima țară a lumii care adoptă legi pentru bunăstarea animalelor. Planul nostru de acțiune pentru bunăstarea animalelor va duce la îndeplinirea angajamentului nostru pentru interzicerea exportului de animale vii, pentru interzicerea ținerii primatelor ca animale de companie și vom adopta noi legi împotriva contrabandei cu căței”, a declarat George Eustice, ministrul mediului din guvernul britanic.

Astfel, vor fi implementate măsuri menite să oprească furtul de animale de companie. Zgărzile cu șocuri electrice folosite pentru dresajul animalor de companie vor fi interzise şi orice astfel de practică barbară va fi interzisă.

Cursele ilegale de iepuri și folosirea de capcane cu lipici vor intra, de asemenea, în ilegalitate. Folosirea de cuști pentru păsări de curte și penru porci nu va fi interzisă direct, însă folosirea lor va fi monitorizată, fermierii urmând să primească stimulente pentru a asigura bunăstarea animalelor.

Animalele, protejate prin lege. Organizaţiile pentru protecţia animalelor trag un semnal de alarmă

Conform BBC, legea va recunoaște că animalele au capacitatea de a simți foame și durere și sunt conștiente de ce li se întâmplă. În același timp, reclame la practici folosite în alte țări, precum călărirea elefanților vor fi și ele interzise.

Citeste si Când începe recensământul agricol din România. Cei care nu spun câte animale au riscă amenzi usturătoare

Organizațiile pentru protecția animalelor au salutat proiectul guvernului britanic. Totodată, au atras atenția că este nevoie de acțiune continuă în acest sens și au subliniat faptul că aceasta este o metodă eficientă de combatere a schimbărilor climatice, a rezistenței la antibiotice și de combatere a pandemiilor.

Citește și…

Adevărul despre relația lui Gigi Becali cu Tania Budi. Afaceristul RUPE TĂCEREA: „A inceput nevasta-mea…”

Rabla pentru electrocasnice 2021: Ghidul complet – cum te înscrii, cum iei voucherul şi ce poţi să cumperi

Sursa: RomaniaTV