Comisia Europeană îmbunătăţeşte prognoza de creştere economică a României

Comisia Europeană îmbunătăţeşte prognoza de creştere economică a României

Rata şomajului este estimată de Comisia Europeană la 5,2% în 2021 şi la 4,8% în 2022, de la un nivel de 5% înregistrat anul trecut.

Inflaţia în România se va situa, conform previziunilor CE, la 2,9% în 2021 şi la 2,7% în 2022, faţă de 2,3% în 2020.Alte ArticoleMarcel Ciolacu: „PSD va contesta la CCR numirile interimare …Gabriela Firea a răbufnit după ce înfiinţarea Comisiei de …Marcel Ciolacu, despre voturile fraudate la sectorul 1: „Cred …

De asemenea, deficitul bugetar se va reduce la 8% din PIB în acest an şi la 7,1% din PIB anul viitor, de la un nivel de 9,2% din PIB înregistrat anul trecut, în timp ce deficitul de cont curent se va situa la 4,9% din PIB în 2021 şi la 4,6% din PIB în 2022, de la 5% din PIB în 2020.

Comisia Europeană preconizează că ponderea datoriei publice în PIB va atinge 49,7% în acest an, şi 52,7% anul viitor, de la 47,3% anul trecut, scrie Agerpres.

Comisia Europeană evaluează propunerile guvernului din PNRR

Premierul Florin Cîţu şi mai mulţi miniştri au, miercuri, la Bruxelles, întrevederi cu oficialii europeni pentru negocierea proiectelor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Potrivit programului transmis de Guvern, de la ora locală 14.00, premierul Florin Cîţu are o întâlnire cu Adina Vălean, comisar european pentru transporturi.

De altfel, premierul a anunţat că proiectele de infrastructură sunt prioritare în PNRR, urmărindu-se rezolvarea mai multor probleme.  De la ora 16.00, Florin Cîţu se va întâlni cu Margrethe Vestager, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, iar de la ora 17.00, cu Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene. Planul trebuie depus până la finalul lunii.

Citeşte şi: Gabriela Firea a răbufnit după ce înfiinţarea Comisiei de anchetă privind pandemia a fost respinsă în Parlament: Şi-au bătut joc de oameni. Peste 5300 de decese Covid-19 nu au fost raportate

Citește și…

Adevărul despre relația lui Gigi Becali cu Tania Budi. Afaceristul RUPE TĂCEREA: „A inceput nevasta-mea…”

Băncile păstrează neschimbate standardele de creditare aferente împrumuturilor acordate populaţiei în T2 – sondaj BNR

Sursa: RomaniaTV