ONU este în alertă după escaladarea violenţelor din Israel

ONU este în alertă după escaladarea violenţelor din Israel

Tor Wennesland, reprezentant al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), avertizează cu privire la izbucnirea unui posibil „război total”. Potrivit Financial Times, coordonatorul special al Programului Pacifist din Orientul Mijlociu spune că, în ritmul actual, ostilităţile duc spre un deznodământ sumbru.

Mai multe rachete au fost lansate spre Tel Aviv la primele ore ale dimineţii. Sirenele au putut fi auzite în jurul orei 3 dimineaţa, ora locală. Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu s-a adresat naţiunii din Tel Aviv, spunând: „Suntem în mijlocul unei operaţiuni semnificative”.Alte ArticoleAnimalele de companie, de fermă şi cele sălbatice, protejate …Maşina Tesla supusă testului şoselelor din Nigeria a stârnit …Vacanţă în Cipru. MAE: „Persoanele vaccinate pot intra …

Un bloc turn de 13 etaje din oraşul Gaza s-a prăbuşit marţi seară după ce a fost lovit de un atac aerian israelian, atrăgând promisiuni de represalii din partea militanţilor.

Armata israeliană a declarat că imobilul adăpostea birouri utilizate de Hamas pe mai multe etaje, precum şi o unitate de cercetare şi dezvoltare pentru rachete. Armata a mai spus că a avertizat în prealabil civilii din clădire şi a oferit suficient timp pentru ca aceştia să poată evacua locul.

Hamas şi Jihadul Islamic au promis că vor riposta trăgând rachete asupra oraşului Tel Aviv, scrie Mediafax.

Brigăzile Izz ad-Din al-Qassam, aripa militară a Hamas, au declarat ulterior că grupul a tras spre Tel Aviv 130 de rachete marţi seară, într-o declaraţie transmisă pe Whatsapp.

Conflictul israelo-palestinian îngrijorează ONU

În ultimele două zile, Hamas şi Jihadul Islamic din Gaza au lansat cel puţin 500 de rachete spre Israel, forţând închiderea principalului aeroport internaţional din Israel, Ben Gurion, aflat la aproximativ cincisprezece kilometri est de Tel Aviv.

Armata israeliană a efectuat peste 150 de lovituri în Gaza începând de marţi după-amiază, potrivit unui purtător de cuvânt, care a spus că Israelul a chemat şi 5.000 de rezervişti în serviciul activ pentru a „îmbunătăţi” operaţiunea sa din Gaza.

Citeşte şi: Vacanţă în Cipru. MAE: „Persoanele vaccinate pot intra în ţară fără rezultatul unui test PCR sau să intre în izolare”

Citește și…

Adevărul despre relația lui Gigi Becali cu Tania Budi. Afaceristul RUPE TĂCEREA: „A inceput nevasta-mea…”

Băncile păstrează neschimbate standardele de creditare aferente împrumuturilor acordate populaţiei în T2 – sondaj BNR

Sursa: RomaniaTV