Se dau bani pentru copiii etnicilor exterminaţi în lagăre. Legea urmează să fie promulgată de preşedintele Iohannis

Se dau bani pentru copiii etnicilor exterminaţi în lagăre. Legea urmează să fie promulgată de preşedintele Iohannis

Bani pentru copiii etnicilor exterminaţi în lagăre. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea Ordonanţei Guvernului nr.105/1999 cu un nou articol, art.31, în scopul stabilirii unor drepturi şi pentru copiii celor care au fost victime din motive etnice ale regimurilor instaurate în România începând din 6 septembrie 1940 până pe 6 martie 1945, informează stiripesurse.ro.

Citeste si Pensii 2021. Pensionarii nu mai pot pierde bani din această cauză. Legea a fost promulgată de IohannisAlte ArticoleClotilde Armand a transmis primul mesaj public după anunţul …CCR: Prevederi din OUG 66/2011 privind sancţionarea neregulilor …Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, va prezenta în Parlament …

Se dau bani pentru copiii etnicilor exterminaţi în lagăre

„Copilul celui decedat, dispărut sau exterminat în trenul morții, în timpul masacrelor îndreptate împotriva populaţiei minoritare, în timpul deportării în ghetouri şi lagăre de concentrare din străinătate, în timpul privării de libertate în locuri de detenţie sau în lagăre de concentrare, în timpul refugierii, expulzării sau strămutării în altă localitate, în timpul evacuării din locuinţa pe care o deţinea, în timp ce a făcut parte din detaşamentele de muncă forţată, are dreptul la o indemnizaţie lunară în cuantum de 175 lei”, prevede proiectul de lege.

Legea merge spre promulgare la șeful statului.

Citeste si Pensionarii vor primi RETROACTIV toți banii pierduți. Iohannis a promulgat

Iohannis a promulgat legea prin care pensionarilor li se înapoiază bani din pensiile calculate greşit

Una dintre cele mai importante legi promulgate de preşedintele Iohannis zilele acestea este aceea care prevede înapoierea banilor la pensionarii cărora statul le-a calculat greșit pensiile și au primit astfel, fără vina lor, pensii reduse timp de ani de zile.

Pensionarii vor primi înapoi banii cuveniți indiferent că au trecut 1 an, 3 ani sau 15 de ani de la greșeala funcționarilor care le-au calculat pensia, pentru că termenul de prescripție va fi eliminat.

Până acum pensionarii cărora casele de pensii le-au greșit pensiile primeau banii înapoi doar pentru ultimii 3 ani cât este termenul general de prescripție.Inițiatorul legii, deputatul de Alba Florin Roman spune că astfel se face dreptate unui număr mare de pensionari.

Aceștia vor primi înapoi banii cuveniți indiferent că au trecut 1 an, 3 ani sau 15 de ani de la greșeala funcționarilor care le-au calculat pensia, pentru că termenul de prescripție va fi eliminat.Până acum pensionarii cărora casele de pensii le-au greșit pensiile primeau banii înapoi doar pentru ultimii 3 ani cât este termenul general de prescripție.Inițiatorul legii, deputatul de Alba Florin Roman spune că astfel se face dreptate unui număr mare de pensionari.

Citește și…

Adevărul despre relația lui Gigi Becali cu Tania Budi. Afaceristul RUPE TĂCEREA: „A inceput nevasta-mea…”

Exit finalizat – CEZ a dus la sfârşit vânzarea activelor din România pentru 4,74 miliarde lei

Sursa: RomaniaTV