Varianta indiană a coronavirusului, detectată în peste 40 de ţări. OMS o descrie ca fiind „îngrijorătoare”

Varianta indiană a coronavirusului, detectată în peste 40 de ţări. OMS o descrie ca fiind „îngrijorătoare”

Varianta indiană a coronavirusului. OMS a declarat, miercuri, că una dintre variantele indiene ale coronavirusului, care ar fi responsabilă de creșterea numărului de cazuri în această ţară, a fost detectată în zeci de țări.

În ultimele 24 de ore, în India au murit 4.205 persoane, în timp ce numărul total al morților de COVID-19 din India a depășit 250.000. Numărul cazurilor noi raportat miercuri de autorități se ridică la 348,421, informează The Guardian.Alte ArticoleBilanţ coronavirus 12 mai 2021. Sub 1000 de cazuri în ultimele …Ai avut covid? De ce e bine să te vaccinezi la trei luni post-boală. …Maratonul de vaccinare pentru tineri va avea loc la Mamaia! Când …

Citeste si Ai avut covid? De e bine să te vaccinezi la trei luni post-boală. Explicaţiile lui Virgil Musta

Varianta B.1.617, care a apărut pentru prima dată în India în octombrie, a fost detectată în secvenţe de genom descărcate în baza de date GISAID „provenite din 44 de ţări din toate cele şase regiuni ale OMS”. Marea Britanie este a doua ţară, după India, în care au fost înregistrate cele mai multe cazuri de persoane infectate cu varianta B.1.617.

Varianta indiană a coronavirusului, mai contagioasă decât variantele apărute până acum

Varianta B.1.617 se adaugă pe lista altor trei variante, cele care au apărut pentru prima dată în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud, care sunt considerate mai periculoase decât versiunea originală a coronavirusului, fie pentru că sunt mai contagioase, letale sau rezistente la anumite vaccinuri. Varianta indiană se regăseşte pe această listă ca urmare a contagiozităţii ridicate.

Citeste si Pfizer pregăteşte doza 3 a vaccinului, cu scopul de a spori imunizarea organismului

Citește și…

Adevărul despre relația lui Gigi Becali cu Tania Budi. Afaceristul RUPE TĂCEREA: „A inceput nevasta-mea…”

Austria: Cancelarul Sebastian Kurz, anchetat de procurorii anticorupţie

Sursa: RomaniaTV