Fosta primăriţă a celui de-al doilea oraş ca mărime al Suediei s-a lăsat de politică şi conduce un camion de gunoi

Fosta primăriţă a celui de-al doilea oraş ca mărime al Suediei s-a lăsat de politică şi conduce un camion de gunoi

Fosta primăriţă a administrat oraşul Goteborg timp de 3 ani, iar acum conduce un camion de colectare a gunoiului, după ce a fost îndepărtată din partidul în care activa.

„Oamenii mă întreabă uneori ce naiba fac aici, dar aceasta este o soluție bună pentru mine. În plus, trebuie să plătesc chiria.”, spune femeia care are 56 de ani.Alte ArticoleElon Musk a provocat prăbușirea pieţei criptomonedelor. Ce …Sediul televiziunii din Palestina a fost bombardat de aviaţia …Violenţe extreme în Israel, dublate de atacuri cu rachete. …

Alegerea fostului primar este surprinzătoare, mai ales în comparație cu cele ale celorlalți colegi ai săi, atât din ​​Suedia, cât și în restul lumii, care după cariera lor politică s-au lansat în activități de relații publice bine plătite sau consultanți ai marilor companii.

„Astfel de locuri de muncă nu erau pentru mine.”, spune Hermansson. Născută pe o insulă de câteva mii de suflete, la 19 ani a plecat de acasă pentru a lucra ca metalurgist la Volvo. În fabrica producătorului național de automobile, Hermansson și-a început cariera politică, mai întâi ca sindicalist, apoi ca exponent al social-democraților, cu funcții și în Parlamentul UE. E un politician cunoscut acasă și în străinătate.

În 2016 a ajuns în poate cea mai importantă funcție, cea de primar din Goteborg. Această misiune s-a încheiat pe fondul unei controverse, după ce Hermansson s-a opus unei mese rotunde sponsorizate de consiliul orașului, în care doi presupuși adepți ai lui ISIS erau prezenți printre vorbitori.

Fosta primăriţă din Goteborg nu exclude o revenire în politică: „Îmi place slujba şi dorm bine noaptea, iar asta e important”

În 2018, noile alegeri municipale s-au încheiat cu o înfrângere grea și Hermansson a fost marginalizată în partid. În acel moment, a luat decizia de a începe totul de la zero. Și-a scos permisul de conducere pentru vehicule grele și a început să lucreze ca șofer pe mașina de gunoi.

„Anii de angajament politic au fost agitați.”, spune ea. „Acum, lucrez din greu din punct de vedere fizic, dar asta are avantajul programului fix și de weekend fără întâlniri, crize sau apeluri telefonice.”, a adăugat fosta primăriţă, conform Libertatea.

În Suedia, cazul Hermansson nu este unul izolat. Fostul ministru al educației, Gustav Fridolin , de exemplu, a spus nu tipului de remunerație postministerială la care avea dreptul, acceptând un loc de muncă și ca profesor la o școală de adulți din Stockholm.

Fridolin a spus că a găsit acest loc de muncă pe web, prin intermediul site-ului unui centru de ocupare a forței de muncă de stat.

Ann-Sofie Hermansson nu exclude posibilitatea de a se întoarce în politică, deși nu imediat. „De multe ori ajung epuizată acasă la sfârșitul zilei, dar îmi place slujba și dorm bine noaptea, și asta e important.”, a spus ea.

Citeşte şi: Elon Musk a provocat prăbușirea pieţei criptomonedelor. Ce mesaj a scris pe Twitter

Citește și…

Adevărul despre relația lui Gigi Becali cu Tania Budi. Afaceristul RUPE TĂCEREA: „A inceput nevasta-mea…”

China: Vânzările auto cresc pentru a treisprezecea lună consecutiv

Sursa: RomaniaTV