Nelu Tătaru: „Nu poate fi vorba de morţi ascunşi de guvern. Eram acuzaţi că sunt prea mulţi morţi, acum sunt prea puţini”

Nelu Tătaru: „Nu poate fi vorba de morţi ascunşi de guvern. Eram acuzaţi că sunt prea mulţi morţi, acum sunt prea puţini”

Nelu Tătaru a comentat joi seară subiectul raportărilor deceselor provocate de Covid, explicând la rândul său, după ce o făcuse şi actualul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, că diferenţa vine din faptul că raportările se fac după datele din două platforme, dintre care una se actualizează mai greu.

”Nu poate fi vorba de morţi ascunşi de Guvern. După cum ştim, pe tot parcursul anului trecut, s-au făcut raportări pe diferite platforme, ajungând prin luna octombrie, cred, să fie acea raportare CoronaForms, cu Cod Numeric Personal. De aceea, avem şi evaluarea sau reevaluarea deceselor începând cu octombrie, în condiţiile în care DSP intervenea pe raportările fiecărui spital, făcând anchetă pe fiecare deces în parte şi de acolo s-a văzut care a fost deces din cauza Covid sau care a fost deces din altă cauză, dar care avea şi infecţie cu SARS-CoV-2”, a spus Nelu Tătaru la B1TV.Alte ArticoleUn băiețel de cinci ani se zbate între viață și moarte …Raport național: Câte persoane s-au infectat după rapel. Peste …Raed Arafat a făcut anunţul mult aşteptat. Când va reveni, …

Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru a apreciat că s-a ajuns dintr-o extremă în alta

”Cred că de pe 15 mai anul trecut, când am avut primele măsuri de relaxare şi am început deja să avem şi curentul «anti», eram acuzaţi că avem prea mulţi decedaţi Covid – acum a început partea cealaltă, sunt prea puţini”, a mai declarant Tătaru.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a prezentat, joi, concluziile comisiei care a verificat raportarea deceselor COVID-19, afirmând că în sistemul CoronaForms s-au înregistrat 16.120 de decese pentru 2020, iar în Alerte MS – 18.948 de decese.

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a reclamat raportarea greşită a decelor, iar presa a relatat că ar fi cu cel puţin 5.000 de decese mai multe decât în raportările oficiale.

Citeşte şi: Raed Arafat a făcut anunţul mult aşteptat. Când va reveni, de fapt, România la normalitate: Atunci ne vom apropia de acest deziderat!

Citește și…

Guvernul a decis – se dau tichete de masă în valoare de 500 de lei în fiecare lună. Condiții pe care trebuie să le îndeplinești pentru a beneficia și tu de ele

Profitul Electrica a scăzut cu 27% în primul trimestru din 2021

Sursa: RomaniaTV