Bărbatul care l-a pălmuit pe Emmanuel Macron a făcut primele declarații în fața instanței. Care e motivul din spatele gestului său

Bărbatul care l-a pălmuit pe Emmanuel Macron a făcut primele declarații în fața instanței. Care e motivul din spatele gestului său

Damien Tarel, bărbatul care l-a pălmuit marți pe Emmanuel Macron, a făcut joi declarații în fața instanței referitoare la gestul său. Acesta a mărturisit că l-a pălmuit pe președintele francez fiindcă reprezintă tot e putred în legătură cu Franța.

Bărbatul, un șomer în vârstă de 28 de ani, a declarat în fața instanței din Valence că înainte de vizita lui Macron s-a gândit să arunce cu un ou sau o tartă în președintele francez.Alte ArticoleTragedie de proporții. Un autobuz cu oameni a fost strivit de …Un val de aer rece a lovit Australia. S-au înregistrat temperaturi …Un bărbat a murit după ce s-a vaccinat cu Pfizer. Medicii spun …

„Cred că Macron reprezintă foarte bine decăderea țării noastre”, a afirmat acesta. „Dacă l-aș fi provocat pe Macron la un duel la răsărit, mă îndoiesc că ar fi răspuns”, a adăugat bărbatul.

Macron a catalogat ulterior atacul ca un incident izolat și a declarat că violența și ura sunt amenințări la adresa democrației.

Tarel este acuzat de ultraj, infracțiune care în Franța este pedepsibilă cu până la 3 ani de închisoare și o amendă de 45.000 de euro.

Cine l-a pălmuit pe Emmanuel Macron. Bărbatul este pasionat de luptele cu sabia si a fondat „Cavalerii Mesei Pătrate”

Bărbatul care l-a pălmuit pe președintele francez Emmanuel Macron a fost administratorul unui club al pasionaților de lupte medievale, au declarat pentru Reuters surse familiare cu ancheta.

O sursă din poliție l-a identificat pe cel care l-a pălmuit pe Emmanuel Macron ca fiind Damien Tarel, în vârstă de 28 de ani, din Saint-Vallier, localitate din sud-estul Franței. Cunoscuţii spun despre el că îi place să joace roluri de epocă și că nu a provocat probleme până acum.

O sursă apropiată anchetei l-a descris ca pe un individ care e „cam pierdut, ciudat, agitat”. Contul său de Instagram îl arată purtând armură și mânuind săbii, pozând pe baloturi de fân în halate, purtând o beretă de catifea și o cască folosită în arta marțială japoneză din Kendo. El a fost preşedintele unui grup de entuziaști ai artelor marțiale, axaţi pe practica artelor marțiale europene istorice, inclusiv a sabiei tradiționale și a fondat un club de jocuri de societate numit „Cavalerii Mesei Pătrate”. O sursă a declarat pentru The Telegraph că trăiește „într-un fel de lume paralelă formată din reconstituiri medievale, simulări ale luptelor între cavaleri”.

Pe de altă parte, Aurélien Laniece, un prieten al lui Tarel, a declarat pentru Reuters că îl cunoaște ca pe o persoană decentă, gata să ajute vecinii, și căreia îi place să-i învețe și pe alții despre pasiunea sa. „Nu este genul de tip care să facă asta (să lovească pe cineva). Lockdown-ul a fost greu, dar era dornic să lucreze din nou, la redeschidere”, a spus Laniece.

Citește și…

Cutremur in cazul Caracal! Ce s-a aflat azi! Nimeni nu a stiut nimic…. Pana acum

IT Genetics lansează o soluţie de automatizare şi digitalizare a activităţii depozitelor

Sursa: RomaniaTV