Copil de 16 ani, în stare gravă la spital, după un salt cu parașuta. A sărit de la 1200 de metri, iar parașuta nu s-a deschis la timp

Copil de 16 ani, în stare gravă la spital, după un salt cu parașuta. A sărit de la 1200 de metri, iar parașuta nu s-a deschis la timp

Un copil de 16 ani, elev al Aeroclubului Teritorial ”Grigore Baștan” Suceava, a fost transportat de urgență la Unitatea Primiri Urgențe Suceava, după ce a efectuat un salt controlat cu parașuta.

Băaiatul a sărit de la 1200 de metri altitudine și, din nefericire, parașuta nu s-a deschis complet. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava și Poliția Salcea au au fost alertate de urgență sâmbătă, în jurul orei 14.15.Alte ArticoleSorin Cîmpeanu, măsuri împotriva hărțuirii dintre elevi: …Pe cine susține Ghinea la șefia USR-PLUS? „Barna a cules …Florin Cîţu, la 31 de ani de la mineriada din 13-15 iunie: …

Primele cercetări arată că băiatul de 16 ani a efectuat un salt controlat din avionul Antonov AN-2, în zona Aeroportului Salcea. Parașuta nu s-a deschis complet, iar copilul s-a îndreptat spre sol în mișcare de rotație, iar aterizarea a fost una violentă. Minorul avea la dispoziție și parașuta de rezervă, însă nu a eliberat-o, potrivit procedurilor.

Un copil de 16 ani care a căzut cu parașuta nu s-a accident grav

O ambulanță SMURD l-a preluat pe minor și l-a dus la Spitalul Județean Suceava. Băiatul suferă de politraumtisme prin cădere de la înălțime. Specialiștii urmează să investigheze condițiile în care s-a produs accidentul.

Băiatul de 16 ani, care s-a prăbușit cu parașuta, nu are leziuni grave, conform informațiilor prezentate de Gabriel Andrei, directorul Aeroclubului „Grigore Baștan” din Suceava, conform MonitorulSV.

„Elevul era în timpul cursului, toți elevii fac un număr minim de salturi. Copilul se afla la al treilea salt, parașuta s-a deschis asimetric, nu a reușit să o controleze și a luat contact cu solul, în rotire.”, a precizat directorul Aeroclubului.

Citește și…

Cutremur in cazul Caracal! Ce s-a aflat azi! Nimeni nu a stiut nimic…. Pana acum

Vaccinarea cu AstraZeneca ar trebui evitată şi la persoanele de peste 60 de ani – Agenţia Europeană pentru Medicamente

Sursa: RomaniaTV