Descoperire-şoc făcută de cercetători. Noua planetă care are o temperatură apropiată de cea a Pământului și ar putea avea nori asemănători

Descoperire-şoc făcută de cercetători. Noua planetă care are o temperatură apropiată de cea a Pământului și ar putea avea nori asemănători

Descoperire-şoc făcută de cercetători. Potrivit CNN, aceasta ar putea avea nori formați din evapoarea apei, la fel ca Pământul. Exoplanetele sunt planete situate în afara sistemului nostru solar. Această exoplanetă, numită TOI-1231 b, face o orbită completă în jurul stelei sale la fiecare 24 de zile de pe Pământ.

Descoperire-şoc făcută de cercetători. Noua planetă care are o temperatură apropiată de cea a Pământului și ar putea avea nori asemănătoriAlte ArticoleLovitură teribilă pentru persoanele vaccinate cu AMBELE DOZE. …Credincioşii din Africa stau la coadă să se boteze în bisericile …Pandemia se întoarce. Lockdown la Moscova timp de o săptămână

Exoplaneta orbitează în jurul unei stele pitice roșii de tip M, cunoscută sub numele de NLTT 24399, mai mică și mai puțin luminoasă decât Soarele nostru.

Descoperirea planetei a fost detaliată într-un nou studiu care va fi publicat în revista Astronomical Journal.

„Chiar dacă TOI 1231 b este de opt ori mai aproape de steaua sa decât Pământul de Soare, temperatura sa este similară cu cea a Pământului, datorită stelei sale mai răcoroase și mai puțin strălucitoare”, a spus unuil dintre autorii studiului, Diana Dragomir, profesor asistent la Departamentul de fizică și astronomie al Universității din New Mexico, într-un comunicat.

„Cu toate acestea, planeta în sine este mai mare decât Pământul și puțin mai mică decât Neptun”, a adăugat ea.

Cercetătorii au reușit să determine raza și masa planetei, ceea ce i-a ajutat să-i calculeze densitatea și să deducă compoziția acesteia.

Exoplaneta are o densitate scăzută, ceea ce sugerează că este mai degrabă o planetă gazoasă decât una stâncoasă, ca Pământul, dar oamenii de știință nu știu încă cu certitudine care este compoziția planetei sau atmosfera acesteia.

„TOI-1231 b este destul de asemănătoare ca dimensiune și densitate cu Neptun, deci credem că are o atmosferă gazoasă la fel de mare”, a spus autorul principal al studiului, Jennifer Burt, de la Jet Propulsion Laboratory din Pasadena, California.

„TOI1231b ar putea avea o atmosferă cu mult hidrogen sau hidrogen-heliu sau o atmosferă mai densă de vapori de apă. Fiecare dintre acestea ar indica o origine diferită, permițând astronomilor să înțeleagă cum se formează planetele în jurul stelelor pitice M, în comparație cu planetele din jurul Soarelui nostru, de exemplu”, a spus Dragomir.

Citeşte şi: Fenomen rar pe planeta Marte, filmat de NASA. Oamenii de știință au rămas surprinși. Imagini unice

Citește și…

Boala incurabilă de care suferă Mircea Badea. A fost la toți doctorii. Ce spune Carmen Brumă

Campania de vaccinare anti-COVID: 31.447 de persoane imunizate în ultimele 24 de ore

Sursa: RomaniaTV