Israelienii îşi iau adio de la Netanyahu. Parlamentul a aprobat noul Guvern, condus prin rotaţie de Naftali Bennett şi Yair Lapid

Israelienii îşi iau adio de la Netanyahu. Parlamentul a aprobat noul Guvern, condus prin rotaţie de Naftali Bennett şi Yair Lapid

Israelienii îşi iau adio de la Netanyahu. Astfel, se pune capăt celor 12 ani în care Benjamin Netanyahu a fost permament prim-ministru.

Israelienii îşi iau adio de la Netanyahu. Parlamentul a aprobat noul Guvern, condus prin rotaţie de Naftali Bennett şi Yair LapidAlte ArticoleDescoperire-şoc făcută de cercetători. Noua planetă care …Lovitură teribilă pentru persoanele vaccinate cu AMBELE DOZE. …Credincioşii din Africa stau la coadă să se boteze în bisericile …

Noul Cabinet guvernamental a primit 60 de voturi pentru şi 59 împotrivă. Un deputat din cadrul Listei Arabe Unite (Ra’am) s-a abţinut de la vot.

Imediat după vot, Benjamin Netanyahu, care a fost prim-ministru în ultimii 12 ani, a dat mâna cu Naftali Bennett, noul premier.

Conform acordului coaliţiei guvernamentale din Israel, Naftali Bennett, liderul alianţei Yamina (dreapta), va fi prim-ministru al Israelului prin rotaţie cu Yair Lapid, liderul partidului Yesh Atid. În prima etapă, de acum până în septembrie 2023, prim-ministru va fi Naftali Bennett, iar Yair Lapid va prelua funcţia de premier în a doua jumătate a legislaturii, până în noiembrie 2025.

„Sunt aici pentru a munci în sprijinul israelienilor. Haosul trebuie să se încheie”, a afirmat Naftali Bennett, citat de cotidianul The Times of Israel. Naftali Bennet i-a mulţumit lui Benjamin Netanyahu pentru devotamentul arătat pentru Israel.

În afară de formaţiunile Yesh Atid (liberală), Yamina (dreapta) şi Lista Arabă Unită (Ra’am), la coaliţia guvernamentală participă alianţa Albastru & Alb (centru), Partidul Muncii (centru-stânga), Yisrael Beytenu (dreapta), Noua Speranţă (centru-dreapta) şi Meretz (centru-stânga).

Benjamin Netanyahu, liderul partidului Likud (dreapta), a criticat vehement noua coaliţie guvernamentală.

„Nu veţi putea reduce la tăcere alegătorii Likud, membrii mişcărilor Haredi şi pe cei de dreapta. Şi nu mă veţi putea reduce la tăcere pe mine”, a declarat Benjamin Netanyahu, avertizând că va ajunge din nou la putere în curând.

„Publicul nu va uita această fraudă uriaşă, cea mai mare fraudă din istoria Israelului”, a adăugat Netanyahu, acuzându-l pe Naftali Bennett că exclusese o alianţă cu Yair Lapid înaintea ultimului scrutin parlamentar.

„Eu mă aflu aici în numele milionului de israelieni care au votat cu Likud sub conducerea mea şi a altui milion de israelieni care au votat cu partide de dreapta ştiind că se vor alătura unui guvern condus de mine”, a precizat Benjamin Netanyahu, subliniind că va continua să fie în slujba cetăţenilor israelieni.

Citeşte şi: Florin Cîţu, la vizita preşedintelui Israelului: „Această întâlnire a fost posibilă datorită celor două campanii de vaccinare de succes”

Citește și…

Boala incurabilă de care suferă Mircea Badea. A fost la toți doctorii. Ce spune Carmen Brumă

Electrica a luat amendă 10.000 de lei pentru că nu a citit contorul unui client

Sursa: RomaniaTV