Pe cine susține Ghinea la șefia USR-PLUS? „Barna a cules USR când era efectiv pe jos, aveam 1.000 de membri, fondatorul a dezertat”. Ce spune despre Cioloş

Pe cine susține Ghinea la șefia USR-PLUS? „Barna a cules USR când era efectiv pe jos, aveam 1.000 de membri, fondatorul a dezertat”. Ce spune despre Cioloş

Cristian Ghinea, Ministrul Proiectelor Europene, a anunțat că îl va susține pe Dan Barna la alegerile pentru preşedinţia USR-PLUS, deoarece acesta a reușit să scoată partidul din criză.

În cadrul unei emisiuni TV, Ghinea a argumentat motivele opțiunii sale politice în ciuda faptului că în urmă cu doar două luni mărturisise că nu ar dori să-l voteze nici pe Dan Barna, nici pe Dacian Cioloş.Alte ArticoleFlorin Cîţu, la 31 de ani de la mineriada din 13-15 iunie: …Ghinea: „Sistemul de pensii este nesustenabil şi neechitabil”. …Ludovic Orban răspunde avertismentului lui Rareș Bogdan: „Nu …

“În urmă cu două luni am spus că voi face ce depinde de mine ca cei doi să nu se contracandideze, să nu existe o concurenţă între cei doi lideri naţionali, cunoscuţi ai partidului. Se pare că ne îndreptăm spre o confruntare şi atunci votul este sfânt”, a declarat Ghinea.

Cristian Ghinea a ținut să precizeze că nu i-a cerut lui Dan Barna să candideze și că susținerea sa este bazată pe faptele viepremierului USR.

“Nu, dimpotrivă, când i s-a cerut am spus: ”În niciun caz”. Ar fi complet nemeritat să se întâmple acest lucru. Dan Barna a cules USR-ul când era efectiv pe jos,  aveam 1.000 de membri, fondatorul a dezertat, era criză, toată lumea a spus se rupe USR”, a explicat Ghinea.

Ghinea a mai subliniat că Nicușor Dan nu a fost dat afară din partid și că actualul edil a fost cel care a „dezertat”.

“Nu, fondatorul a dezertat. La o mică problemă de nu s-a înţeles cu Biroul Naţional a plecat pe motivul ”Faceţi ca mine sau plec”. Bine, pleacă! Asta e dezertare, nu l-a dat nimeni afară. A ales. Partidul era varză, au fost câteva luni, aveam o conducere interimară. A venit Dan Barna, care efectiv, cu o energie fantastică şi cu o răbdare de neînţeles pentru mine …Eu cu Dan lucrez foarte bine, dar sunt destul de diferiţi, eu sunt mai dur aşa, el este pe pace şi găsească soluţii. Nu cred că cineva putea să ia acest partid de pe jos, să îi împace pe toţi, să găsească un echilibru între democraţie pe bune internă şi funcţionalitate, să câştige un milion patru sute de voturi la alegerile prezidenţiale…”, a afirmat ministrul Proiectelor Europene.

Dan Barna a fost întrebat în cadrul emisiunii TV, dacă Dan Barna mai poate fi un candidat pe care partidul se poate baza, din moment ce a fost înfrânt de Viorica Dăncilă, în cursa pentru prezidențiale.

“Un candidat USR de pe poziţia de al treilea partid parlamentar care ia un milion patru sute de voturi el pe persoană fizică este un politician redutabil care va fi preşedintele României. Şi dacă candida un câine lup din partea PSD, avea şanse să ia 20%. PSD are 20% că are primarii ăia, mii de primari. Nu comparaţi un om  care a luat un milion patru sute de voturi pe persoană fizică, pe o structură politică încă slabă la acel moment şi încă, nu avem primarii şi structura teritorială a PSD-ului sau a PNL-ului, a fost o performanţă. Aia a fost o performanţă, simplul fapt că am avut o şansă să intrăm în turul doi. Dacă nu va mai fi această aliniere PNL PSD, dacă va fi o negociere, atunci Dan Barna are toate şansele. A avut acest curaj. Dan Barna este ca un ceas elveţian care funcţionează focusat pe un obiectiv”, a explicat Ghinea, conform news.ro.

Cristian Ghinea: „Am lucrat foarte mult cu Dacian, Dacian nu are acest focus”

Ghinea și-a spus părerea și despre colaborarea cu Dacian Cioloș.

“Am lucrat foarte mult cu Dacian, Dacian nu are acest focus. Cu Dacian au fost discuţii să vină la USR în 2016. Nu a vrut să vină. S-a întâmplat, nu mai vreau să zic iar cu Nicuşor Dan cum a fost, a plecat discuţia de la faptul că Dacian a spus că vrea să vină în USR. Dacian este un om foarte bun, doar că nu are focus, stă prea mult să se gândească, stă prea mult să… Este un om bun, este un performant lider de grup parlamentar, negociază foarte bine acolo, promovează oameni buni şi pe mine m-a promovat şi de asta pentru mine este o situaţie inconfortabilă pe care a-şi fi vrut să o evit şi am încercat să o evit. Dar dacă nu se poate ajunge la o înţelegere, votul este singura soluţie. Nu se poate chestia asta în care hai să ne dăm amândoi la o parte să vină altcineva. Oricine va veni va fi fie din fostul USR, fie din fostul PLUS, deci nu este soluţie să unificăm partidul dându-i la o parte pe cei doi lideri. Oricine ar veni va fi această problemă. Evident că echipa Barna are un lider informal, evident că echipa cealaltă are…Deci nu ar face să fie aşa un fel de varză în care ai doi lideri puternici care nu conduc partidul şi conduce altcineva. Acea soluţie hai să ne dăm amândoi la o parte o resping vehement, cred că votul este de aur şi singura modalitate de a merge mai departe este să fie pe vot şi eu îl susţin pe Dan Barna”, a explicat Ghinea.

Ghinea și-a spus părerea despre ideea că Barna ar putea fi preşedintele noului USR-PLUS, iar candidatul la prezidenţiale ar fi Dacian Cioloş.

“Nu suntem la nivelul ăla de negocieri. Dacă s-ar fi putut găsi o asemenea soluţie să ia fiecare câte ceva, s-ar fi găsit deja. Cred că suntem dincolo de acel punct, suntem la punctul în care este pe vot. Acum partidul va vota prin votul tuturor membrilor că aşa e în statut, deci nu prin congres, că am văzut că se face această confuzie. Congresul viitor ca decide Biroul Naţional. Preşedintele partidului va fi votat către toţi membrii prin vot electronic, cum a fost data trecută. Apoi candidatul la preşedinţia va fi votat de către congres. Aşa a rămas în statut”, a transmis Ghinea.

 

Citește și…

Cutremur in cazul Caracal! Ce s-a aflat azi! Nimeni nu a stiut nimic…. Pana acum

Autostrada Sibiu – Pitești: Pregătiri pentru așternerea primului strat de asfalt FOTO – VIDEO

Sursa: RomaniaTV