Tombola de vaccinare împotriva coronavirusului. Poţi câştiga pui, vaci, concedii şi un apartament în valoare de un milion de dolari

Tombola de vaccinare împotriva coronavirusului. Poţi câştiga pui, vaci, concedii şi un apartament în valoare de un milion de dolari

Tombola de vaccinare împotriva coronavirusului. Pentru că numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în ţările asiatice, autorităţile au decis să organizeze tombole cu premii pentru a-i convinge pe oameni să se vaccineze.

Tombola de vaccinare împotriva coronavirusului. Premii incredibileAlte ArticolePreședintele SUA Joe Biden, după întâlnirea cu Putin: „Nu …Vladimir Putin: „Navalnîi a meritat pedeapsa cu închisoarea”. …Klaus Iohannis anunță schimbarea strategiei de apărare după …

Citeşte şi Maraton de vaccinare cu tombolă. Românii care se vaccinează pot câştiga o maşină

În districtul Mae Chaem din Thailanda, unde majoritatea locuitorilor sunt crescători de vite, autoritățile au organizat o tombolă săptămânală care acordă premii în vaci.

„Este cel mai frumos cadou primit vreodată”, a declarat Inkham Thongkham, un bărbat de 65 de ani care a câștigat o vacă în valoare de 320 de dolari după ce s-a vaccinat împotriva coronavirusului, potrivit Reuters. 

Potrivit autorităţilor, datorită acestei tombole peste 50% din pompulaţie a fost convinsă să se vaccineze.

Şi în Hong Kong autorităţile au organizat o tombolă pentru a-i convinge pe oameni să se vaccineze. De data aceasta premiul cel mare este un apartament în valoare de 1,4 milioane de dolari. De asemenea, oamenii mai pot câştiga şi vouchere de cumpărături şi bilete de avion.

Câteva companii oferă angajaţilor care se vaccinează câte un concediu plătit. Există și alte abordări în Hong Kong: o bază sportivă a introdus sancțiuni în loc de recompense, anunțând angajații că cine nu se vaccinează nu va mai fi eligibil pentru bonusuri, promovări sau majorări de salariu.

Indonezia, una dintre ţările afectate grav de pandemie, oferă pui celor care se vaccinează împotriva coronavirusului. Autorităţile au raportat peste 1,9 milioane de cazuri de coronavirus și 53.280 de morți, însă studii recente arată că răspândirea reală a coronavirusului ar putea fi de 30 de ori mai mare.

„Îmi era teamă că dacă mă voi vaccina o să mor… Apoi au existat informații că vaccinul conține porc”, a declarat Aseo Saepudin, un bărbat de 67 de ani din orașul Cipanas.

Printre musulmanii indonezieni – care constituie peste 85% din populația țării – există temeri că vaccinul nu ar fi „halal”, sau permis de Islam.

Autoritățile din Cipanas au spus că a fost greu să îi convingă mai ales pe bătrâni că vaccinul este sigur și „halal”. La fel ca în Thailanda, autoritățile au recurs la stimulente în animale, oferind câte un pui fiecărui bătrân care se vaccinează.

„Oamenii în vârstă nu vor să se vaccineze din diferite motive. Așa că îi recompensăm cu pui”, a declarat Galih Aprian, șeful poliției locale.

Citeşte şi Te vaccinezi anti-Covid la Obor și primești mici cu muștar. Primar Sector 2: “E pe bune, nu-i o glumă”

Citește și…

A fost inghitit de balena, dar a supravietuit miraculos! Dezvaluirile lui fac acum inconjurul lumii: cum s-a salvat

Biden l-a avertizat pe Putin că moartea lui Navalnîi ar avea consecințe dezastruase asupra Rusiei

Sursa: RomaniaTV