Donald Trump susţine că Biden i-a făcut un favor lui Putin, iar SUA nu a obţinut nimic în urma summitului de la Geneva: „O zi bună pentru Rusia”

Donald Trump susţine că Biden i-a făcut un favor lui Putin, iar SUA nu a obţinut nimic în urma summitului de la Geneva: „O zi bună pentru Rusia”

Donald Trump, care a spus odată că are mai multă încredere în Putin decât în serviciile secrete americane, a estimat într-o dezbatere la postul Fox News că Biden i-a făcut preşedintelui rus un cadou oferindu-i un rol de principal protagonist pe scena mondială.

”Noi (SUA n.red) nu am obţinut nimic. I-am oferit un rol foarte mare Rusiei, iar pentru noi nimic”, crede fostul preşedinte republican. ”A fost o zi mare pentru Rusia (…) Nu văd cu ce ne-am ales noi” din această întâlnire, a adăugat el, potrivit Agerpres.Alte ArticoleCoronavirus Marea Britanie. Potrivit unui studiu, numărul cazurilor …Un câine a salvat de la moarte o femeie care voia să se sinucidă. …Momentul incredibil în care un copil nou născut este găsit …

Părerea sa este împărtăşită şi de alţi politicieni republicani, ce remarcă faptul că Putin nu a făcut nicio concesie majoră la summitul cu Biden.

Donald Trump este ultimul preşedinte american care a susţinut o conferinţă de presă comună cu Putin

În perioada când a fost preşedinte, Trump a avut şi el un summit cu Putin, la Helsinki în 2018, având atunci şi o conferinţă de presă comună cu liderul de la Kremlin, ceea ce nu s-a mai întâmplat la summitul de miercuri, unde cei doi lideri au avut apariţii separate în faţa presei. La acea conferinţă de presă, Trump chiar i-a luat apărarea lui Putin în faţa acuzaţiilor serviciilor secrete americane conform cărora Rusia s-ar fi amestecat în alegerile prezidenţiale din SUA în 2016.

Biden şi Putin au încercat după summit să evidenţieze atmosfera pozitivă în care s-a desfăşurat întâlnirea pe care au descris-o drept constructivă, deşi nu au anunţat nimic semnificativ în afară de reîntoarcerea la post a ambasadorilor rus şi american la Washington şi, respectiv, Moscova, sau revenirea la masa negocierilor pentru reducerea arsenalelor nucleare.

Citeşte şi: Coreea de Nord, în faţa unei crize alimentare uriaşe, recunoscută chiar de dictatorul Kim Jong Un. Preţurile au explodat, un kg de banane a ajuns la 45 de dolari

Citește și…

SCANDAL urias! De ce a câștigat Narcisa Chefi la Cuțite, DE FAPT. Adevărul S-A AFLAT ACUM

Daimler își accelerează strategia de electrificare a producției

Sursa: RomaniaTV