Olguţa Vasilescu: „PNRR nu ne ajută cu nimic, dar ne obligă să modificăm sistemul de pensii şi pe cel al salarizării”

Olguţa Vasilescu: „PNRR nu ne ajută cu nimic, dar ne obligă să modificăm sistemul de pensii şi pe cel al salarizării”

Olguţa Vasilescu a declarat, în exclusivitate la România TV, că problema ridicării vârstei de pensionare se punea în jurul forurilor europene ăncă din vremea în care era ministru al Muncii, ideea fiind acum reluată odată cu venirea la guvernare a noii coaliţii.

„Speranta de viata la barbati este de 71 de ani. Cu alte cuvinte, daca creste varsta de pensionare, barbatii se vor putea bucura de pensie maximum un an.Alte ArticoleCătălin Drulă, după discuţia cu preşedintele Ford România: …Lupta pentru putere în PNL, dintre Cîţu şi Orban, se înteţeşte: …Florin Cîțu o demolează pe Clotilde Armand în scandalul gunoaielor …

Eu am avut aceste discutii la Bruxelles si s-a pus pe tapet exact acest lucru, sa crestem varsta de pensionare si am spus ca nu avem cum, nici nu s-ar vota asa ceva si nici nu ne-am asuma.

Le-am spus atunci colegilor de coalitie, Liviu Dragnea, Tăriceanu, cine mai era prezent, ca, daca mi se va cere sa fac acest lucru, in secunda doi eu imi dau demisia. Cand am auzit prima data acum discutiile, mi-am adus aminte imediat ca spre asta se tinde. Este momentul sa ne opunem inca de acum, pentru ca dupa aceea oamenii incep sa se obisnuiasca. Aceste masuri au fost trecute in PNRR, ceea ce inseamna ca, daca se aproba, 5 ani nu mai pot fi schimbate.

In PNRR trebuiau trecute alte lucruri, m-am si bucurat cand am auzit de irigatii. In prima varianta ne-am bucurat, puteam sa facem aproape tot, iar pe ultima varianta nu mai putem face nimic. Tot ce s-a pus acolo nu ne ajuta absolut deloc cu nimic, ci majorritatea banilor vor merge spre consultanta.

Nu ne ajuta cu nimic, dar inseamna obligativitatea de a modifica doua sisteme importante, cel de pensii si cel de salarizare. Nu vad de ce ar trebui sa mai creem o institutie care, vezi-Doamne, sa ne ajute pe noi sa construim spitale, din moment ce eu deja am construit un spital municipal la Craiova, inaugurat in 2017.”, a spus Olguţa Vasilescu.

Olguţa Vasilescu: „Dacă se închide Complexul Energetic Oltenia, rămân fără muncă 20.000 de oameni. Ce faci cu ei?”

Primarul Craiovei s-a referit şi la reglementările europene care tind spre interzicerea mineritului de cărbuni şi a producerii energiei fosile.

„Probabil ca da si este o lege necesara pe care am sustinut-o si noi. Noi avem Complexul Energetic Oltenia, care nu stim daca va mai functiona. Vestile de la Bruxelles sunt foarte proaste, in cativa ani se vor interzice mineritul de carbuni si energia fosila. Si atunci vorbim de 20.000 de oameni care sunt in aceasta industrie, fara sa ai nicio alternativa pentru ei, nu ai dezvoltat turismul, desi zona este fantastic de frumoasa.

Si atunci, ce poti sa faci cu ei? Macar sa le dai posibilitatea sa se pensioneze cu cativa ani mai devreme.”, a adăugat Olguţa Vasilescu.

Citește și…

SCANDAL urias! De ce a câștigat Narcisa Chefi la Cuțite, DE FAPT. Adevărul S-A AFLAT ACUM

Ford Motor cumpără platforma Electriphi

Sursa: RomaniaTV