Procurorii cer închisoare cu executare pentru Nicolas Sarkozy, acuzat de cheltuieli excesive în campania prezidenţială

Procurorii cer închisoare cu executare pentru Nicolas Sarkozy, acuzat de cheltuieli excesive în campania prezidenţială

La finalul rechizitoriului, procurorii au subliniat „neglijenţa totală” a fostului şef de stat în gestionarea finanţelor unei campanii care a costat aproape dublu faţă de plafonul autorizat şi au cerut, de asemenea, o amendă de 3.750 de euro. Nicolas Sarkozy, care nu a fost prezent la audiere, este judecat din 20 mai.

Pedepse cuprinse între 18 luni şi patru ani de închisoare cu suspendare au fost cerute împotriva celor 13 coinculpaţi judecaţi alături de Sarkozy pentru cheltuieli excesive în campania sa prezidenţială.Alte ArticoleDonald Trump susţine că Biden i-a făcut un favor lui Putin, …Coronavirus Marea Britanie. Potrivit unui studiu, numărul cazurilor …Un câine a salvat de la moarte o femeie care voia să se sinucidă. …

Procurorii au cerut o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare şi o amendă de 50.000 de euro pentru fostul director adjunct al campaniei, Jerome Lavrilleux, singurul care a recunoscut frauda, potrivit Agerpres.

Nicolas Sarkozy, primul preşedinte francez condamnat la închisoare după 1958

Pentru cei trei foşti directori ai Bygmalion, compania responsabilă de întâlnirile lui Nicolas Sarkozy, care au recunoscut că au acceptat un sistem de facturare falsă, au fost cerute 18 luni de închisoare cu suspendare.

La începutul lunii martie, Nicolas Sarkozy a devenit primul fost preşedinte francez după anul 1958 care a fost condamnat la închisoare: el a primit o pedeapsă de trei ani de detenţie, dintre care doi cu suspendare, pentru corupţie şi trafic de influenţă, şi a făcut apel.

Citeşte şi: Coreea de Nord, în faţa unei crize alimentare uriaşe, recunoscută chiar de dictatorul Kim Jong Un. Preţurile au explodat, un kg de banane a ajuns la 45 de dolari

Citește și…

SCANDAL urias! De ce a câștigat Narcisa Chefi la Cuțite, DE FAPT. Adevărul S-A AFLAT ACUM

Curtea Supremă a SUA a respins cererea de anulare a legislației Obamacare

Sursa: RomaniaTV