Chin fără sfârşit pentru pacienţii din azilul groazei. Tânărul găsit legat de pat, scos din cămin doar după insistenţele televiziunilor!

Chin fără sfârşit pentru pacienţii din azilul groazei. Tânărul găsit legat de pat, scos din cămin doar după insistenţele televiziunilor!

Un raport oficial a constatat acelaşi lucru în urmă cu 25 de zile şi a cerut închiderea centrului. Dar, căminul funcţionează şi acum. Explicaţiile celor responsabili de chinul prelungit al bolnavilor sunt incredibile.25 de zile s-au scurs de când Observator a arătat condiţiile înfiorătoare de la centrul de îngrijire Olteni. 25 de zile în care pacienţii au fost ţinuţi în aceaşi clădire insalubră, îngrijiţi de aceiaşi oameni care i-au înfometat, i-au legat de pat şi i-au ţinut murdari cu zilele. Singura schimbare este atitudinea angajaţilor. Am vrut să intrăm din nou în clădire să vedem ce s-a schimbat.

Nu ni s-a dat voie. Nici directoarea centrului n-a vrut să stea de vorbă cu noi.La aproape o lună de la vizita consiliului de monitorizare în urma căreia DGASPC a primit recomandarea de a închide acest centru, acesta funcţionează în continuare cu pacienţi în ciuda promisiunilor oficialilor. Abia ieri a început evaluarea lor pentru a fi mutaţi în alte centre.”Avem 25 de oameni deja evaluaţi cărora le cunoaştem nevoile, avem 15 locuri în judeţ. Trebuie acte administrative. Aţi văzut ce e acolo, e un focar de infecţie. Ce aţi văzut dumneavoastră nu mai e. s-a făcut curăţenie. încercăm o igienizare”, a declarat Florinel Dragomiresc, director DGASPC. „Termenul este cât se poate de repede”, a declarat şi Adrian Gâdea, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman.

Mai grav, deşi centrul ar trebui închis, potrivit Consiliului de Monitorizare, DGASPC e ….nehotărât.”Asta este o ţintă a noastră. să închidem. Noi ne pregătim şi pentru situaţia ca o parte (n.red. dintre pacienţi) să rămână acolo”, a mai declarat Florinel Dragomirescu, director DGASPC. Singurul pacient scos din căminul groazei a fost tânărul pe care l-am găsit legat. Şi asta abia după insistenţele Observator. Acum, este în stare stabilă la spitalul de Psihiatrie din Poroschia. Şi cercetarea administrativă a conducerii şi angajaţilor centrului bate pasul pe loc.”Avem comisie de cercetare administrativă care va audia fiecare persoană şi vă daţi seama că va dura”, a mai declarat Dragomirescu. Până atunci, nimeni de la centru nu răspunde pentru tratamentul degradant la care au fost supuşi cei mai vulnerabili dintre noi.

Sursa: Observator