Brisbane va organiza Jocurile Olimpice de vară din 2032

Brisbane va organiza Jocurile Olimpice de vară din 2032

Brisbane va organiza Jocurile Olimpice de vară din 2032. Miercuri, a avut loc la Tokyo sesiunea cu numărul 138 a CIO, în care majoritatea a susţinut propunerea Comitetului Executiv de a acorda organizarea oraşului Brisbane. A fost un proces de ratificare fără surprize. Este pentru prima dată când jocurile sunt acordate în acest sistem, fără o competiţie deschisă. Acum, CIO negociază discret şi direct, în ceea ce numeşte o „fază de dialog”, cu oraşele interesate şi propune un nume pentru aprobare. Nu a fost niciodată cazul ca, înainte de deschiderea unei ediţii a Jocurilor Olimpice, numele următoarelor trei oraşe organizatoare să fie deja cunoscute: Paris, în 2024, Los Angeles, în 2028 şi Brisbane, în 2032.

Brisbane va organiza Jocurile Olimpice de vară din 2032Alte Articole

Luiza Melencu, găsită moartă

Naţionala de handbal pe plajă a Norvegiei amendată pentru …Tragedie în sportul românesc. Suporterii au transmis sute de …

CIO răspunde cu această abordare pe termen lung la posibilitatea ca situaţii neprevăzute, cum ar fi o criză economică globală, să alunge candidatele să găzduiască jocurile, aşa cum sa întâmplat cu ediţia din 2024, sau ca o pandemie să ameninţe stabilitatea economică a sportului mondial, aşa cum s-a întâmplat în ultimul an. Recomandarea executivului olimpic de a acorda organizarea oraşului Brisbane a fost acceptată cu entuziasm de către membrii CIO, care au primit un raport pozitiv din partea şefului comisiei CIO pentru viitoarele ediţii, norvegianul Kristin Kloster Aasen.

„Credem că Mişcarea Olimpică poate fi sigură că avem cel mai bun proiect posibil pe masă, cu un plan general durabil, într-o naţiune iubitoare de sport şi cu sprijinul majoritar al populaţiei şi al celor trei niveluri de guvernare”, a spus Kristin Kloster Aasen. Brisbane a mai candidat pentru a organiza JO, în 1992, dar a pierdut în faţa Barcelonei. Se estimează că ediţia din 2032 va costa cinci miliarde de dolari şi se aşteaptă ca această sumă să fie recuperată din bilete, sponsorizări interne şi drepturi de difuzare.

Citește și…

Ce s-a descoperit ACUM in telefonul Luizei! Veste de ultima ora de la Caracal. Gheorghe Dinca, chemat sa dea explicatii! Adevarul dur s-a aflat despre Luiza Melencu

Nu mai puneti leustean la ciorba! Este cea mai frecventa greseala! Medicii trag un semnal de alarma

Sursa: RomaniaTV